sábado, 22 de enero de 2011

TOT SALT - Resposta a la Carta de queixa del Col·legi de Periodistes


1/19/2011 

Benvolguts:

Hem de reconèixer que ahir en rebre el vostre comunicat ens vam espantar de debò, això és ben normal perquè al no ser periodistes ni estar col·legiats desconeixem el funcionament intern del Col·legi de Periodistes. Per això vam fer ràpidament el que se’ns demanava i vàrem retirar la notícia “Ja n'hi ha prou”, vàrem posar-nos en contacte amb vosaltres i us vam donar la nostra opinió.

Un cop passat l’ensurt l’inicial i veient les mostres de suport que anàvem rebent ens vam adonar que no havíem fet cap mal i que només donàvem fe i constatàvem el que ja s’havia denunciat en vàries ocasions en el ple municipal de Salt. Ens omple d’alegria i ens agrada que des del Col·legi de Periodistes se segueixin les notícies i escrits que publiquem, ja que som una entitat cultural de Salt, sense afany de lucre, que informa a diari des de fa cinc anys amb més de 7.500.000 visites i donem cabuda a tot el que passa a Salt sense censurar cap article .

Per això hem decidit seguir en la nostra línia d’informació i tornar a publicar l’article tal i com moltes entitats i lectors ens han demanat. Volem remarcar que en cap moment es critica la professionalitat i ni la feina dels periodistes, i sí que es denuncia l’intent de manipulació de la informació de Salt en els mitjans de comunicació que fa el gabinet de premsa de l’ajuntament de Salt.

Agraïments

Volem agrair les mostres de suport rebudes de molts saltencs i saltenques, tant a títol personal com en nom de les entitats, i en especial la d’altres mitjans de comunicació així com la dels periodistes. També volem agrair la campanya de suport que estem reben a través del Facebook. Aprofitem l’ocasió per convidar el Col·legi de Periodistes a la propera presentació de la nova plana web.


Reproducció de l'article "Ja n'hi ha prou"

1/17/2011

Els saltencs diuen prou i es manifestaran aquest divendres al carrer.

“Ja n’hi ha prou” aquesta és la frase que més es va sentir a Salt al llarg del dia d’ahir. Salt es despertava commocionada pels incendis de 12 vehicles (cinc cotxes i set motos) la matinada de dissabte. Multitud de trucades entre els presidents de veïns i entitats saltenques es creuaven durant tot el dia per començar a treballar en comú.

La societat saltenca no està disposada aquest cop a callar com va fer el passat mes de febrer. Després que els veïns es manifestessin en ple de l’ajuntament demanant més seguretat va tenir lloc una caça de bruixes buscant als responsables de la manifestació i es va permetre que els mitjans de comunicació linxessin a Salt i donessin la notícia tractant els veïns de Salt de racistes, quan l’únic que es demanava era més seguretat, sense que ningú de l’ajuntament sortís en defensa de la ciutadania.

Qui controla la informació de Salt?

Independents per Salt (IPS) i Convergència i Unió (CiU) han denunciat en diverses vegades en els plens i en diversos articles l’alt cost econòmic del gabinet de premsa. El control i manipulació que el gabinet de premsa de l’ajuntament de Salt té en els mitjans de comunicació fa que es minimitzi la situació de Salt i es tergiversi la informació.

Des de moviment Anti-Aru també han denunciat en diferents ocasions els atacs soferts al moviment veïnal i als seus membres.

TotSalt.cat també dóna fe i constata les pressions, atacs, desprestigi i manipulacions des del gabinet de premsa. També vol denunciar les pressions que han patit diferents entitats de Salt així com col.laboradors i articulistes de TotSalt.cat a l’intentar denunciar els greus problemes de convivència i seguretat.

 
 
 

No hay comentarios:

Publicar un comentario