domingo, 23 de enero de 2011

EL PUNT - Salt es manifesta a favor de la convivència

A les 12 del migdia, més de 3.000 de persones han iniciat una manifestació unitària i silenciosa amb el lema “Volem viure a Salt en pau i bé”

La marxa es produeix després de detenir aquesta matinada tres menors d'edat per cremar cotxes

La policia investiga si estan relacionats amb els aldarulls del cap de setmana passat

Manifestació unitària i multitudinària a Salt Foto: ACN.
Més de 3.000 persones han començat a caminar quan passaven uns minuts de les dotze del migdia en la manifestació convocada a Salt a favor de la convivència. Han sortit de la plaça dels Peixos i han passat pel carrer Major, Francesc Macià, Àngel Guimerà, per acabar davant l'ajuntament. Davant el consistori s'ha llegit un manifest, on es demanava als polítics moure fitxa de manera unitària “com a fet la ciutadania”. La marxa ha transcorregut sense incidents remarcables i ha arribat, aproximadament a la una, a la plaça de l'Ajuntament.
Més de 200 entitats i associacions de Salt s'han adherit a la convocatòria de manifestació d'aquest migdia. Immigrants de diverses procedències hi participen a través d'una vintena d'associacions. Entre els adherits hi ha el col·lectiu musulmà, que ha fet una crida a la participació des de les mesquites. Assegura que no se n'han volgut quedar fora tot i la mort del noi de 16 anys, fet que s'apunta com al desencadenant dels incidents.
Val a dir, però, que la marxa es produeix després de la detenció de tres menors d'edat a Salt per cremar cotxes aquest matinada. Els joves haurien deixat un rastre de tres vehicles afectats per les flames.
Al voltant de dos quarts de quatre de la matinada, la Policia Municipal de Girona ha rebut un avís dels bombers alertant que cremava un cotxe al carrer Montcalm. Quan hi ha arribat, han comprovat que un turisme Ford Fiesta estava totalment consumit per les flames i que el vehicle que hi havia al costat, un tot terreny, també havia començat a cremar. Al mateix carrer, hi han trobat una paperera cremada.
Mentre patrullaven, agents de les policies locals de Salt i Girona han coincidit al carrer Moreneta de Salt on un cotxe just començava a cremar. En aquest moment, han vist que tres joves fugien del lloc dels fets i s'amagaven en un edifici en obres. Els agents hi han entrat i els han detingut. Els nois duien a les butxaques papers que haurien fer servir per provocar els focs.
Un dels detinguts és de nacionalitat espanyola, l'altre xinesa i el tercer és una noia de nacionalitat hondurenya. Amb aquestes detencions la policia no dóna el cas per tancat i també investiguen si els tres menors estan relacionats amb la crema de contenidors i cotxes el cap de setmana passat a Salt.
Aquest nou brot coincideix amb la manifestació convocada pels veïns de Salt aquest migdia, en què participaran més de 200 entitats en protesta pels aldarulls.

No hay comentarios:

Publicar un comentario