viernes, 4 de junio de 2010

TOTSALT.CAT - La Plataforma Anti ARU aconsegueix que la Ministra Beatriz Corredor els escolti


6/4/2010
La Ministra Beatriz Corredor reconeix oficialment a la Plataforma Anti ARU i la designa perquè pugin fer d’informadors al veïns afectats i d’enllaç amb l’Ajuntament.

Ahir al matí tres membres de la Plataforma Anti ARU amb una pancarta van aconseguir captar l’atenció de la Ministra d'Habitatge, Beatriz Corredor, i el conseller de Medi Ambient i Habitatge, Francesc Baltasar, a les portes del Govern Civil de Girona. L’actuació dels tres membres, en tot moment molt discreta i educada i una pancarta en castellà perquè la ministra ho pogués entendre (Las malas leyes i la desinformacion, son la peor especie de la tirania), ha fet que la Ministra s’interessés de seguida pel tema i ha fet saber als tres membres que es volia reunir amb ells més tard a Salt.

Una vegada a Salt la Ministra i la seva comitiva ha estat rebuda entre aplaudiments i crits de “volem mes informació” i xiulets per més de un centenar de veïns que en la seva majoria era gent molt gran i preocupada pel seu futur. Durant tot el recorregut, que ha transcorregut pels carres Àngel Guimerà i Torras i Bages, la Ministra i l’Alcaldessa han hagut de sentir les consignes dels veïns que volen més informació i més xiulets.

Una vegada a l’ajuntament la ministra ha atès als representants de la plataforma que li han explicat que ells no estaven en contra d'el Pla ARU, senzillament que s’estan manifestant perquè l’ Ajuntament no els ha informat de res i la gent està molt preocupada pel seu futur.

De la Torre i Membrives s’han mostrat molt sorpresos i satisfets del bon tracte de la Ministra i del Conseller, ja que la plataforma ha aconseguit ser reconeguda oficialment per la Ministra d’habitatge i el conseller, i han demanat a l’Alcaldessa que la plataforma formi part de la comissió, perquè pugui informar a tots els veïns de com aniran les actuacions d’esponjament del sector centre. La ministra i el Conseller han entès la reacció del veïns i han manifestat que la desinformació dels veïns ha estat un error que s’ha de corregir.

Demà divendres la Plataforma formalitzarà oficialment els seus estatuts i properament disposarà de local social per poder organitzar-se i iniciar el procés d’atenció als veïns, i dilluns a les 9 del vespre, tindrà oficialment la primera reunió amb l’alcaldessa Iolanda Pineda. Així mateix l’AAVV del Barri Centre ja tenia convocada una reunió a l’auditori de la Coma-Cros, pel proper dimecres dia 9 on l’Alcaldessa informarà a tots els veïns de com s’executarà el projecte i els passos a seguir.

En aquest acord que s’ha signat es preveuen les aportacions de les tres administracions (Generalitat, Estat i Ajuntament de Salt) per actuar de manera immediata en els primers 300 habitatges entre els anys 2010 i 2013, així com el finançament de l'equip tècnic de gestió a través de l'empresa municipal Gestió Urbanística Nou Salt, SL. L’import total és de 28,3 milions d'euros.






TotSalt.cat

No hay comentarios:

Publicar un comentario