jueves, 10 de junio de 2010

PUNT DIARI - Unes 350 persones assisteixen a Salt a la presentació pública del projecte de renovació urbana

L'alcaldessa va exposar el pla i va respondre preguntes en una sessió informativa
10/06/10 02:00 - Salt -Jordi Nadal

Unes 350 persones van assistir ahir al vespre a la factoria cultural Coma Cros a una reunió informativa sobre el projecte de renovació urbana de Salt (ARU). L'alcaldessa, Iolanda Pineda, va explicar els motius pels quals no s'havia informat fins ara i, després d'una exposició del projecte i els passos a seguir, va respondre les preguntes dels assistents. La majoria de preguntes feien referència a les alternatives que tindran els veïns l'habitatge dels quals l'Ajuntament vulgui adquirir.

L'alcaldessa de Salt va reiterar diverses vegades que «a ningú se'l farà fora per força de casa seva» i va recordar que actualment els bancs són propietaris de 800 pisos al sector centre i que l'ARU preveu 600 enderrocs. Pineda va afirmar que primer els tècnics han de concretar les actuacions que s'han d'emprendre i que tot seguit parlaran amb les entitats bancàries per comprar els pisos «al preu que valen actualment».

Pineda, que va admetre, en relació amb la pregunta d'un veí, que en algun cas puntual potser caldrà expropiar, va assegurar també que era «rotundament fals» que s'obligués els veïns a vendre. L'alcaldessa va explicar que d'aquí a dues setmanes es farà una reunió pública de caràcter tècnic. Pineda va qualificar el projecte d' «il·lusionador per a tots els saltencs».

Fa dues setmanes el primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Salt, Mingo Àlvarez, va assistir a una reunió veïnal a la plaça de la Convivència per explicar el pla i respondre les preguntes dels assistents. Durant la reunió els veïns van demanar-li que es convoqués una altra trobada per poder parlar més a fons de la qüestió. La reunió d'ahir a la Coma Cros la va convocar l'associació de veïns del sector centre.
Un procés complex i llarg

L'anomenada zona ARU (àrea de renovació urbana) inclou les illes de cases situades entre els carrers Àngel Guimerà, Ramón y Cajal, Torras i Bages i Esteve Vila. El projecte, que va ser anunciat per l'Ajuntament el 17 de maig, preveu l'enderroc de 600 habitatge en dotze anys per esponjar aquest sector i millorar la qualitat de vida dels veïns. Tot i que des del primer moment els responsables polítics del municipi van explicar que el projecte s'executaria amb l'acord dels veïns afectats («de manera no traumàtica», en paraules de l'alcaldessa), l'ARU va generar inquietud i dubtes entre molts saltencs. Una de les conseqüències immediates va ser la creació de la Plataforma Anti-ARU, l'objectiu de la qual, segons els promotors, és «captar informació sobre el projecte, compartir-la i fer un seguiment de tot el procés». Des de bon principi la plataforma va reclamar informació detallada de l'ARU i de les solucions que es plantegen per a la gent que viu als pisos que s'hauran de derruir. L'Ajuntament va explicar que primer cal fer estudis multidisciplinaris per definir quines intervencions concretes convé dur a terme, i que iniciaran un procés d'informació «escala per escala».
Darrera actualització ( Dijous, 10 de juny del 2010 02:00 )

No hay comentarios:

Publicar un comentario