sábado, 19 de junio de 2010

TOT SALT inaguració ascensors Grup Verge Maria




Això es el que volem per el poble, rehabilitació i no enderrocs, felicitats als veïns del grup Verge Maria no nomes per els nous ascensors, si no per las paraules de l'Alcaldessa a la Cadena Ser on es va comprometre a que el Grup Verge Maria no serà enderrocat , !ja quedem menys sota la picota!


Foto Notícies

Medi Ambient i Habitatge i l'Ajuntament de Salt instal·len dotze ascensors al grup Verge Maria

6/19/2010


La directora territorial d’Adigsa a Girona, Cristina Andreu, i l’alcaldessa de Salt, Iolanda Pineda, van presentat ahir les actuacions d’instal·lació d’ascensors en l’àmbit de Salt 70, en una visita al grup d’habitatges Verge Maria, de Salt (Gironès). També han assistit el primer tinent d’alcalde de Salt, Joan Boada, i el director de l’Oficina local d’Habitatge, Joan Marquès.

El Projecte d’Intervenció Integral de Salt 70 preveia la rehabilitació i instal·lació d’ascensors en edificis residencials, ja que en el punt de partida un 46,64% dels edificis de quatre o més plantes no en tenien. L’Oficina local d’habitatge de Salt va fer un estudi el 2007 per determinar quines eren les comunitats amb més necessitat de disposar d’ascensor. A la zona, les condicions econòmiques i socials dels veïns necessiten d’una atenció especial per part de les administracions i, en aquest sentit, l’Ajuntament de Salt i el Departament de Medi Ambient i Habitatge van signar un conveni el juliol de 2008 per fer accions conjuntes en dotze comunitats de veïns en rehabilitació, instal·lació d’ascensors i supressió de barreres arquitectòniques.

Fins ara, s’han instal·lat deu ascensors i les obres de dos més estaran acabades el proper mes de juliol. En total, donen servei a 170 habitatges i a 600 persones, entre elles molta gent gran i amb dificultats econòmiques. El pressupost total de l’obra és de 910.902 euros. Medi Ambient i Habitatge n’ha aportat 488.000 euros i s’ha encarregat del projecte i la direcció tècnica de l’actuació, l’Ajuntament de Salt, 330.000 euros i la resta, 92.902, els veïns. Les obres d’instal·lació d’ascensors també han servit per rehabilitar façanes que així ho requerien.

El municipi de Salt s’ha beneficiat dels ajuts de la Llei de barris de la primera convocatòria presentada l’any 2004 impulsada pel Departament de Política Territorial de la Generalitat. L’àmbit de treball, el Projecte d’Intervenció Integral de Salt 70, representa una quarta part del sòl urbà, on viu el 48% dels habitants de Salt i inclou els creixements residencials que va viure la ciutat al llarg dels anys 60 i 70.



TotSalt.cat

No hay comentarios:

Publicar un comentario