jueves, 10 de junio de 2010

TOT SALT - L’Alcaldessa de Salt no convenç als més de 400 veïns que van assistir a la sessió informativa de l’ARU


10/06/2010
Mai l’auditori de la Coma-Cros havia acollit a tanta gent en un acte.

L’auditori va quedar petit per acollir a les més de 400 persones que van assistir a la sessió informativa que l’AAVV del Barri Centre va organitzar amb la presència de l’Alcaldessa que va explicar el pla als veïns. La sessió informativa va aixecar molta expectació i entre el públic assistent hi havia gent de tots el barris, polítics, nouvinguts, AAVV, afectats i fins i tots agents de la propietat immobiliària.

L’Alcaldessa, Iolanda Pineda, va iniciar el seu discurs primer de tot demanant perdó per la poca falta de informació que s’havia donat sobre el Pla ARU i dient que, si calia, a partir d’ara s’informaria escala per escala, veí per veí i a través de la plana web de l’Ajuntament. L’Alcaldessa va dir que en aquesta reunió s’informava a molts grans trets i que ella mateixa respondria a les preguntes concretes que els veïns es feien. També va dir que en uns 15 dies es faria una segona reunió, en el mateix Auditori, més tècnica en la que els arquitectes del projecte, Ricard Pie i Josep Maria Vilanova, aportarien moltes més dades del pla.

Pineda va explicar que en el sector centre hi ha unes 5.000 vivendes i només un 15% quedarien afectades, també que la compra s’iniciaria en els pisos que són propietats de bancs i caixes ja que hi ha un estoc de 800 pisos embargats que va en augment, així com que en un any es podrà determinar quins pisos es comencen a comprar o quins van terra. També va fer saber que el pisos que es vagin comprant es posaran a la borsa de lloguer per ajudar a finançar el Pla. Les rehabilitacions dels habitatges no seran obligatòries i es podrà acollir al Pla qui vulgui. Pineda va remarcar constantment que aquest projecte feia falta a Salt ja que donarà un salt qualitatiu de vida als saltencs i que el projecte es mirarà de portar de forma no traumàtica per als afectats.

Torn de preguntes.

En el torn de preguntes Francesc Membrive, membre de la Plataforma Anti-ARU, va recriminar a l’Alcaldessa que hagués repetit el mateix discurs fil per randa que va fer a la premsa el dia 17 de maig, quan es va fer públic el Pla, i li va preguntar si a la Plataforma Anti-ARU també se la tindria en compte. L’Alcaldessa va concretar que s’informaria només a les entitats i AAVV que ja formen la taula de convivència, deixant exclosa d’aquesta manera la Plataforma Anti-ARU i evidenciant davant del públic la falta de sintonia entre l’Ajuntament i la Plataforma. En una altra de les preguntes on es demanava si hauria expropiacions, Pineda va respondre que potser en alguns dels casos s’arribarà a l’expropiació.

Un altre fet que també va crispar a part del públic assistent va ser quan un nou vingut en una intervenció va demanar a l’Alcaldessa que s’expressés en castellà, en un principi l’Alcaldessa no ho va fer però després, davant la insistència d’un altre assistent autòcton, va acabar adreçant-se al públic en castellà durant una bona estona, tot i que va avisar que després no volia que se la critiqués per això.


“Pelotazo” i “especulació” eren les paraules que més es van sentir durant tot l’acte. Els veïns van marxar molt indignats perquè aquesta reunió no va aportar cap dada nova i la manera com es va acabar la sessió informativa només permetent tres torns de cinc preguntes no va agradar a ningú. Al cap d’una hora i mitja l’ambient s’havia caldejat i la portaveu de la AAVV del Barri Centre, Cesca Terrones, va decidir donar per acabada la sessió informativa deixant a molta gent sense poder fer més preguntes.

En l’acte hi havia agents de la propietat immobiliària de Salt que també estaven molt preocupats, ja que la venda en el sector s’ha parat de cop i ara ningú vol comprar res. Segons Antoni M. Ortiz, API de Salt, un estudi del mes d’abril de preus de mercat del col•legi d’APIS de Girona, ha fixat el preu de mercat en el sector centre de Salt en 1.700€ m2. Ortiz va afegir que serà inevitable que hi hagi especulació, ja que des del moment que un ven barat i ha de tornar a comprar més car, ja hi ha algú que hi estarà guanyant.





TotSalt.cat

No hay comentarios:

Publicar un comentario