jueves, 3 de junio de 2010

TOTSALT.CAT - La Plataforma Anti ARU ha convocat per a aquest matí a les 12:00 una concentració al davant de l’ajuntament.

El conseller de Medi Ambient i Habitatge, Francesc Baltasar, i la ministra d’Habitatge, Beatriz Corredor, es reuniran avui dijous dia 3 de juny a la Delegació del Govern a Girona per signar diferents convenis d’àrees de rehabilitació urbana (ARU). També assistiran a l’acte, el delegat del Govern central, Joan Rangel, la secretària d’Habitatge, Carme Trilla, i el director general de Promoció de l’Habitatge, Joaquim Gascó.

Un cop finalitzada la reunió, cap a les 12:15 hores, es desplaçaran fins a l’Ajuntament de Salt, on es trobaran amb l’alcaldessa, Iolanda Pineda, i recorreran el centre d’aquest municipi on s’han d’iniciar les primeres actuacions del projecte ARU que preveu l’enderroc de 600 pisos i la rehabilitació d’uns 1200 pisos més en el Barri Centre de Salt.

La Plataforma Anti ARU, sorgida ara fa un dies arran de la noticia que el pasat dia 17 de maig va saltar a la premsa, ja ha mostrat la seva disconformitat en tot moment i està totalment desvinculada de l’Associació de veïns del Barri Centre.

Francesc Membrive, cap visible d’aquesta nova plataforma, ha anunciat que s’ha convocat als veïns perquè es concentrin a les 12:00 hores al davant de l’ajuntament per rebre a la ministra Beatriz Corredor i fer-li saber del malestar que ha creat el pla ARU entre els veïns del Barri Centre.

Membrive ha declarat, que l’Ajuntament de Salt té totalment desinformats els veïns, la reunió que van tenir el passat dijous amb l’alcaldessa Iolanda Pineda i el 2on Tinent Alcalde Mingo Álvarez no ha servit per a res; així com la reunió que es va fer el divendres a la Plaça de la Convivència amb més d’un centenar de veïns. Ens estan enganyant, van dir que ens tindrien informats i avui (ahir) ens assabentem pel diari El Punt que divendres es signarà el Pla ARU amb una aportació inicial de 28 milions d’euros i que a sobre ja hi ha un gestora municipal que ha de gestionar tot aquest munt de milions.
L’altre dia el Diari de Girona deia que possiblement el 2011 començarien els enderrocs, però, quins son els pisos afectats?, es pregunten els veïns.


Membrive també ha afegit que el Plan ARU fa tuf a especulació, ja que no deixa de ser el centre de Salt i urbanísticament és molt llaminer. Segons Membrive, a Salt hi ha altres zones com Plaça Catalunya o el carrer Teixidores que pateixen el mateix problema i ni se’n parla, tampoc s’entén que fins ara el 1er Tinent Alcalde, Joan Boada (ERC), que és regidor d’urbanisme des de fa 12 anys, encara no hagi tret el cap i sí que ho esta fent Mingo Álvarez tot i que no és la seva àrea. Tampoc s’entén com és que, només saltar la notícia, la Caixa de Pensions va omplir les bústies de Salt amb díptics anunciant la venda de pisos embargats al sector centre amb unes facilitats i preus increïbles durant només dos dies que durava la promoció. Són moltes preguntes i cap resposta.

Sembla que s’està seguint un patró d’actuacions que tots els partits polítics de Salt han acceptat. La teoria de que s’ha deixat degradar expressament el sector centre, permetent el tancament de molts comerços autòctons, la sobre ocupació de pisos i la degradació de convivència, està agafant força entre els veïns, ha afegit Membrive, els hem instat en vàries ocasions que ens informin, però els preocupa més el soroll i els mals de cap que els estem donant i que donarem.

Som molts els veïns que hem aguantat tot aquest temps aquí i no hem marxat com han fet d’altres, constata Membrive, i ara ens volen fer fora sense donar explicacions de res. Ens estem organitzant i aquesta mateixa setmana ja tindrem els estatuts firmats i properament disposarem d’un local on es podran recollir totes les dades dels afectats per informar a tothom qui ho vulgui. Hi ha molta gent gran que viu sola i està totalment desconcertada i d’aquí a deu anys més d’altres veïns també serem grans i què haurem de fer?

Ahir a la tarda agents cívics de Salt tornaven a arrencar els fulls on s’anunciava per avui la concentració de la Plataforma davant l’Ajuntament.




TotSalt.cat

No hay comentarios:

Publicar un comentario