viernes, 4 de junio de 2010

El Punt Notices - Ministeri i Generalitat donen el tret de sortida a la remodelació urbanística de Salt

Un centenar de persones van protestar davant l'Ajuntament per la falta d'informació sobre el projecte
04/06/10 02:00 - Salt - Jordi Nadal

La ministra d'Habitatge, Beatriz Corredor; el conseller de Medi Ambient i Habitatge, Francesc Baltasar, i l'alcaldessa de Salt, Iolanda Pineda, van signar ahir a Girona el conveni que suposa el tret de sortida al pla de remodelació urbana de Salt (ARU). Tot seguit, la ministra va visitar l'ajuntament de Salt i va fer una volta pel sector centre, afectat pel pla ARU. Un centenar de persones van respondre a la crida de la plataforma Anti-ARU i van presentar-se davant l'ajuntament per proferir alguns crits contra la ministra i l'alcaldessa. Majoritàriament, els crits reclamaven més informació de la que fins ara, pensen, s'ha donat al veïns de Salt. Corredor i Pineda van parlar amb alguns veïns per calmar-los i fer-los entendre que el pla no els perjudicarà.

La ministra d'Habitatge va conèixer de primera mà la realitat del sector centre de Salt, i de passada la inquietud que el pla de remodelació urbana ha despertat en alguns veïns. Un centenar de persones van esperar la ministra davant l'ajuntament per mostrar en alguns casos el seu rebuig al pla, i en d'altres exigir més informació sobre el procés a través del qual 600 habitatges del centre de Salt seran enderrocats al llarg dels pròxims dotze anys.

Corredor va demanar tranquil·litat als saltencs i va emplaçar-los a tenir paciència per comprovar, a mesura que es vagi fent tot el procés, com el benefici, en qualitat de vida, serà per a tots els veïns.

La plataforma

La concentració la va convocar la plataforma Anti-ARU, que està en procés de constitució. El seu portaveu, Jorge de la Torre, va voler deixar clar que és un moviment veïnal i que no hi ha cap partit ni organització al darrere. Tot seguit, va explicar que la plataforma, d'entrada, no s'oposa a l'ARU, sinó que el que reclamen és estar informats, cosa que, segons assegura, de moment no ha passat. Explica que la seva intenció és vigilar el desenvolupament dels esdeveniments. Alguns dels manifestants portaven papers enganxats al pit amb el text: «No volem que ens passin per l'ARU.» I una pancarta amb la llegenda: «Les males lleis i la desinformació són la pitjor espècie de tirania.» Pineda va emplaçar-los, segons De la Torre, a una reunió dijous vinent per parlar del tema.

Altres convenis signats

A part del conveni per Salt, la ministra i el conseller Baltasar van aprofitar la trobada bilateral Generalitat i Estat per signar acords amb set ajuntaments més de tot Catalunya. Els acords són per ajudes a la construcció d'allotjaments temporals i habitatges protegits, i es van signar amb Vic (978.125 euros), Barcelona (831.000 euros), Mollerussa (899.195 euros), Cardona (151.625 euros), Gelida (156.915 euros), Lleida (635.830 euros) i l'Hospitalet de Llobregat (875.100 euros).
EL CONVENI
Període d'execució del conveni
2010-2013
Inversió total
28.397.916 euros
Aportacions desglossades:
Estat: 9.630.000 euros
Generalitat: 741.000
Ajuntament: 3.816.000
Gestora urbanística municipal:
14.210.916
Intervenció prevista
En 300 habitatges

No hay comentarios:

Publicar un comentario