domingo, 6 de junio de 2010

LA MALLA.CAT - Veïns afectats per la remodelació del centre de Salt increpen la ministra d'Habitatge

El projecte de l'Àrea de Renovació Urbana té previst enderrocar 600 pisos
Un centenar de veïns de Salt afectats per la remodelació del centre de la ciutat han rebut amb crits i esbroncades la ministra d'Habitatge, Beatriz Corredor, per protestar contra el projecte de l'Àrea de Renovació Urbana (ARU) d'aquest municipi, que se signava aquest dijous, i que implicarà l'enderroc de 600 pisos del centre de la població.


En aquest projecte, el Ministeri de l'Habitatge inverteix en els primers anys 9,6 milions d'euros, fet que suposa el 34% de la inversió total, per adquirir els primers 300 habitatges del centre urbà que s'enderrocaran en una primera fase. Corredor i el conseller de Medi Ambient i Habitatge, Francesc Baltasar i l'alcaldessa de Salt, Iolanda Pineda, han signat el conveni pel qual les institucions aportaran més de 28 milions d'euros en total en aquesta primera fase.

El conveni fixa el termini 2010-2013 per adquirir els primers 300 dels 600 pisos que en els pròxims 12 anys s'enderrocaran al centre urbà de Salt, zona on es concentra gran part de la població immigrada d'aquesta localitat, que compta amb més d'un 40% d'estrangers entre els seus 30.000 habitants.

Les administracions s'han compromès a subministrar un altre habitatge als veïns afectats per l'enderroc d'aquests primers 300 pisos.

En arribar a l'Ajuntament de Salt, un centenar de veïns que estaven concentrats davant de la porta del consistori per fer arribar a l'alcaldessa el seu malestar sobre la desinformació d'aquest projecte, han rebut a la comitiva amb crits de "fora, fora" i alguna pancarta.

Després d'intentar tranquil·litzar un veí que ha abordat l'alcaldessa per por de perdre la seva casa, la ministra, el conseller i l'alcaldessa, juntament amb altres representants municipals, han recorregut els principals carrers del barri afectat per la rehabilitació, seguits de més de 200 veïns que s'han anat sumant al llarg del recorregut.

Ja dins de l'ajuntament, la ministra ha volgut fer arribar "un missatge als veïns i veïnes de Salt, que estiguin tranquils, ja sé que des dels micròfons és molt fàcil demanar paciència i confiança, però sincerament jo entenc la inquietud d'aquells que pensen que hauran de sortir de casa seva, a qualsevol ens passaria el mateix, és perfectament comprensible que estiguin inquiets".

Corredor, que ha recordat diverses vegades que ha estat regidora d'un ajuntament, i que això se li nota, ha assegurat que entén que "quan en un municipi es comença una actuació nova, inèdita, com és la remodelació urbana, és difícil convèncer als primers, que són pioners, quan es tracta de deixar la teva casa".

Publicat 03/06/2010 18:11h

No hay comentarios:

Publicar un comentario