sábado, 17 de julio de 2010

TOTSALT L'acte informatiu de CiU per parlar de l'ARU va reunir unes 140

Foto Notícies

L'acte informatiu de CiU per parlar de l'ARU va reunir unes 140

7/16/2010


CiU de Salt creu que el conveni de l’ARU s’ha gestionat molt malament i que no tirarà endavant per manca d’inversió

L'acte informatiu per parlar de l'ARU va reunir unes 140 persones a la Casa de Cultura Les Bernardes. El portaveu de CiU, Jaume Torramadé, va explicar els detalls del conveni, i va respondre les preguntes dels veïns

Francesc Membrive, de la Plataforma Anti-ARU, va presentar i moderar l'acte informatiu que el Grup de CiU a Salt va convocar per explicar els detalls del conveni que ha firmat l'equip de govern. En la seva exposició, Jaume Torramadé va voler deixar clar que CiU no va signar ni votar a favor del conveni sobre l'Àrea de Reforma Urbana (ARU), que ni tan sols va passar per ple. “A nosaltres ens van dir que es destinarien 200 milions d’€ al municipi en 12 anys i, evidentment, a això vam dir que sí”. Posteriorment, va dir, “el que s'ha concretat en el conveni, no és el que es va acordar en una reunió”.

El portaveu de CiU i exalcalde, va afegir que “no només no ens agrada el que s'ha fet, sinó que tampoc ens agrada com s'ha fet” i va demanar als veïns que no es preocupin, que “no s’enderrocarà ni un sol habitatge”.

També va demanar als veïns presents a Les Bernardes que “tranquil•litzin la gent gran que està neguitosa” per com s'han explicat les coses en un tema sensible “que s'ha difós a base de rumors i que ha creat alarma social”.

Torramadé també va dir que li semblava que “l'ARU havia arribat com a conseqüència dels incidents del passat mes de febrer”, que van portar el nom de Salt a la primera pàgina dels mitjans d'arreu de l'Estat. A preguntes dels veïns, va dir que ell no era allà per defensar el conveni ja que “explicar les coses toca a qui mana” però que volia explicar als veïns amb claredat els detalls d'un conveni que ell hauria fet a l'inrevés de com s'ha fet. “Nosaltres primer hauríem parlat amb els veïns i després hauríem concretat el conveni i aquí s’ha fet just el contrari. La participació de la gent no ha estat activa sinó reactiva”. I va afegir que “hem esperat que l'Ajuntament ho fes i com que no ho han fet, ho fa CiU”.

Inicialment, el pla de reforma de la zona Centre preveu l'enderroc de 600 pisos i la rehabilitació de 1.200 més a la zona Centre, amb un pressupost de 200 milions d'€ en un termini de 12 anys. Però segons Torramadé va dir que “tal com està plantejat el conveni, és impossible dur-lo a terme” i que “el que està firmat no parla per res de rehabilitacions”.

Els veïns també li van preguntar si creia que hi havia un afany especulatiu al darrera. Torramadé va dir que no ho creia però que el tema s'havia plantejat molt malament. “Una mala gestió d'un projecte que podria ser bo, el pot invalidar”, va dir, “i això és el que pot passar. El que s'ha firmat i els diners que hi ha destinats(28.300.000€ firmats fins el 2014) no permeten fer allò que s'ha dit que es farà”. “L’ARU ha començat malament, es gestiona malament i, si segueix així, per aquesta via, també morirà malament”, va concloure.



TotSalt.Cat

No hay comentarios:

Publicar un comentario