martes, 6 de julio de 2010

TOT SALT - Roda de Premsa de CiU

Per sort encara queda premsa lliure.



Foto Notícies

Roda de Premsa de CiU

7/2/2010


El Grup Municipal de CiU a Salt tem que, tal com s’està fent, la reforma del sector Centre “no sigui més que un soufflé que duri fins a les eleccions municipals”


El Grup Municipal ha valorat alguns aspectes dels primers sis mesos de l’any com la reforma del sector Centre, el bypass del tren de mercaderies, l’aparcament públic de davant de l’hospital o el vel integral

El conveni de l’ARU (Àrea de Reforma Urbana) ha estat el tema que més ha tractat el Grup Municipal de CiU a l’Ajuntament de Salt en l’extensa valoració del primer mig any que avui ha fet davant dels mitjans de comunicació. L’ARU és el projecte de reforma del sector Centre que, teòricament, ha de comportar l’enderroc de 600 pisos per esponjar la part de Salt amb més problemes de convivència. Jaume Torramadé ha criticat que “aquest és un procés que va començar amb una portada de diari, perquè respon a l’afany propagandístic de l’equip de govern”. En aquest sentit, Torramadé ha dit que “a vegades, les formes invaliden un procés que podria ser bo però que justament per això, deixa de ser-ho”, per la qual cosa, creu que “cal redefinir aquest projecte i pactar amb totes les parts, i molt particularment amb la gent afectada”.

“Temem que sigui un soufflé que s’han muntat i que, com a molt, duri fins les eleccions municipals”, ha dit el cap de llista de CiU per Salt, que ha justificat aquest temor per la poca dotació pressupostària que té aquest conveni, que preveu un cost global de 200 milions d’euros. “Aquest any hi ha només 1.378.000 €. Costa de creure que l’any vinent, que l’Estat ha anunciat una retallada important i que els ajuntaments no es podran endeutar, s’hi destinin més diners”, per la qual cosa creu que, encara que el conveni estigui signat, “no és més que una declaració d’intencions”.

PROJECTE PARTIDISTA PER A LA CAMPANYA SOCIALISTA

El Grup de CiU també ha denunciat que des de la seu del PSC del carrer Major, cada tarda s’estan fent trucades a domicilis del sector Centre preguntant per la imatge que es té de l’alcaldessa i si coneixen els seus projectes per aquella zona. En opinió del Grup de CiU “s’ha obert la campanya socialista” i ha afegit que això “obre la veda a tots els partits a fer el mateix”. “L’ARU ha deixat de ser un projecte de ciutat per passar a ser un projecte de partit”, segons Torramadé.

L’exalcalde també ha dit que no creu que hi hagi 800 pisos buits al sector Centre i que si aquesta quantificació s’ha fet pels pisos que no tenen aigua ni llum no és fiable, ja que “en aquella zona hi ha molts pisos sobreocupats sense aigua ni llum”, i que per tant, no són pisos buits. Torramadé també ha dit que fins ara només s’ha parlat de l’ARU (Àrea de Reforma Urbana) però que també es va aprovar un ARI (Àrea de Reforma Integral) però que en aquest conveni no està contemplat. “Salt necessita respostes particulars”, ha conclòs Torramadé.

APARCAMENT PÚBLIC DE DAVANT DE L’HOSPITAL

En un altre ordre, Torramadé també ha destacat que, amb la instal•lació de la futura comissaria dels Mossos d’Esquadra al sector de Mas Masó, s’ha hagut de fer un canvi en la reparcel•lació que farà que l’aparcament públic que està previst de davant de l’hospital es veurà molt reduït, serà insuficient per la demanda i quedarà lluny de l’entrada principal. Torramadé que la ubicació de la comissaria ha repercutit en els interessos de Salt.



BYPASS DEL TREN DE MERCADERIES

Finalment, el Grup de CiU s’ha manifestat contrari a la possibilitat que el bypass del tren de mercaderies del TGV passi pel terme de Salt. Torramadé ha dit que Salt té interposat un contenciós-administratiu amb l’Estat, que compta amb el suport dels 21 regidors de l’Ajuntament, perquè creu que després que es decidís fer passar el traçat per Girona, no és a Salt on hi hauria d’haver aquest bypass si no a l’aeroport, on hi ha un Punt d’Inspecció Fronterera. “Si no ens reporta cap benefici, per què hem de seguir afectats?”, es pregunta Torramadé.



TotSalt.Cat

No hay comentarios:

Publicar un comentario