jueves, 1 de julio de 2010

TOT SALT- Salt diu no al pla ARU

Foto Notícies

Salt diu no al Pla Aru

6/30/2010


Foto:TotSalt

Més de 500 persones es van aplegar a l’auditori de la Coma-Cros per escoltar als arquitectes del pla Aru Josep M. Vilanova i Claret i a Ricard Pié.

L’alcaldessa de Salt ja va començar dient que aquest tipus de reunions no eren les més adequades per informar als veïns i per això va tornar a insistir a un públic molt a l’expectativa a la intervenció dels dos aquitectes del pla ARU que s’informaria als veïns escala per escala.

Vilanova i Pié, van avorrir el públic amb un xerrada molt tècnica que no va aportar cap dada nova als afectats ni als interessats sobre el projecte, més aviat va tenir un discurs de caire polític que al públic no va agradar gens.

En el torn de preguntes Francesc Membrive president de la Plataforma Anti ARU va fer entrega a l’alcaldessa de Salt els estatuts de la nova Plataforma. Membrive va dir al públic assistent que l’alcaldessa no reconeixia la plataforma i que no els informava de res i va demanar que en el torn de preguntes es fessin de un en un i no de quatre en quatre com va proposar Joan Márquez, gerent de Salt 70. Membrive va posar en dubte la professionalitat i l’eficàcia dels arquitectes en altres projectes de ARU que hi havien pres part.

El públic només feia que demanar claredat i transparència en el projecte i pregunta rere pregunta sempre feien referencial a que d’una vegada per totes es diguessin els pisos que han d’anar a terra o quines seran les referències que es faran servir per determinar els habitatges que aniran a terra.

També es va demanar que es fes un referèndum per saber la voluntat dels afectats, donat que la sala ja manifestava la seva negativa a l’ARU.

Altres membres de la Plataforma també van posar en dubte la professionalitat dels arquitectes i van demanar si hi havia hagut concurs en el projecte que havia de determinar els responsables del projecte. La plataforma va informar a la sala que tenien el document de la signatura del projecte amb la ministra i que volien que es fes públic a la ciutadania. El document segons l’Aru fa rellevància a que un tant per cent del que s’ha d’enderrocar es podrà tornar a edificar, cosa que va indignar molt als propietaris afectats. Altres dades que van saltan poc a poc a la llum és que els pisos que es vagin comprant es posaran al mercat en forma de lloguer

Molts dels assistents van anar abandonant la sala veient que no se’ls contestava a les preguntes i que només es repetia més del mateix.

El Pla ARU no agrada a ningú i això va tornar a quedar reflectit en la reunió. La falta d’informació i l’ombra de l’especulació ja no passa desapercebuda per a ningú, com així van manifestar membres del col•legi d’Apis de Girona que van dir que tampoc se’ls ha tingut en compte a l’hora d’informar i que el que han aconseguit ha estat parar tot el mercat immobiliari.

El col•lectiu immigrant també està molt preocupat i a l’acte va estar present el cònsol de Gàmbia, Kassin, que va demanar que per favor l’ajuntament informés al seu col•lectiu de com està la situació ja que l’idioma els feia molt difícil entendre el projecte. Comerciants immigrants també hi eren presents i demanaven mes informació.

Salt 70 un nyap

Antoni Rodríguez de Gent Per Salt se les va tenir amb el gerent de Salt 70, Joan Márquez, i li va recriminar que el nyap de Salt 70 que no havia servit per a res.Els15 milons d’euros que s’hi havien destinat i que havien endeutat encara més a Salt, no es veien en lloc i que moltes partides havien anat destinades a fins socials com LAOS-SALT. Va seguir dient-li que no se’n fiava d’ell com a gerent de la societat “Nova Salt” que ha de gestionar tot el projecte i li va recordar el sou que cobrava, “3.000 € al mes per 22 hores setmanals”.

El que ha quedat clar en aquestes dues reunions és que la gent està molt enfadada per la forma que s’està portant el tema i que cada vegada més la Plataforma Anti ARU ja constituïda oficialment, tot i no estar reconeguda per l’Ajuntament, té més el suport dels veïns del Barri Centre i el reconeixement d’altres partits politics de Salt




No hay comentarios:

Publicar un comentario