martes, 6 de julio de 2010

DIARI DE GIRONA - CiU «repta» el PSC a una reunió per debatre l´ARU

Sempre es bo veure un petit canvi d'actitud, això dignifica als
treballadors de la premsa.

Salt

CiU «repta» el PSC a una reunió per debatre l´ARU

SALT | DAVID JIMÉNEZ El portaveu de Convergència i Unió (CIU) a l'Ajuntament de Salt, Jaume Torramadé, ha "reptat" el Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) i, més en concret, l'equip de govern del consistori, a una trobada conjunta amb els veïns afectats per la nova Àrea de Renovació Urbana (ARU). L'objectiu seria, per a Torramadé, explicar-los "en què consisteix realment el conveni" de l'ARU, després que la federació nacionalista es desmarqués del projecte -que preveu l'enderroc de 600 habitatges a la zona centre- i que el PSC titllés de "cinisme i demagògia" l'actitud de CiU.

Torramadé ha proposat per al dimecres 14 de juliol a les vuit del vespre a la Coma Cros una trobada entre l'equip de govern, l'oposició i els veïns. El perquè d'aquesta data, segons el portaveu de CiU, seria per "mantenir la cadència de les anteriors reunions de cada 15 dies amb els veïns" on se'ls ha anat explicant el projecte. Però al parer de Torramadé aquest anomenat "procés participatiu" és més aviat "reactiu i no constructiu", com ja va dir ell mateix en roda de premsa divendres passat. De fet, ahir va assegurar que en aquestes reunions "els veïns pateixen una frustració" perquè no se'ls explica amb claredat en què consisteix el conveni. Al seu parer, "els venen la moto quan parlen de 200 milions d'euros a les reunions i al conveni no s'especifica d'on sortiran el 80% restant". A més, la primera reunió amb els veïns "l'alcaldessa -Iolanda Pineda- va explicar el que ella volia fer" mentre que en la segona reunió amb els tècnics es va explicar el mateix", va assegurar Torramadé.

Per tot això, CiU va "reptar" ahir que "anem junts a la Coma Cros i debatem el conveni. Veurem qui explica la veritat i qui no", va dir Torramadé. "Tots estem d'acord a millorar la convivència a Salt", va continuar, però "allò que havien dit que volien fer i el que han signat al conveni", entre l'Estat, la Generalitat i l'Ajuntament, "no té res a veure", va sentenciar.

Sense entrar en provocacions

D'altra banda, el portaveu de CiU també va respondre ahir a les paraules que el PSC de Salt va dir sobre els nacionalistes, un dia després que CiU es desmarqués del projecte de l'ARU i en retirés el seu suport.

Els socialistes van afirmar dissabte que "quan el grup municipal de CiU abandona la unitat a favor del canvi i de l'esponjament per a la zona centre de Salt, torna a utilitzar el cinisme, el pitjor tacticisme i la demagògia" en un intent per "danyar el govern de Salt" i de "donar l'esquena a una oportunitat històrica a favor del futur" de la localitat.

Respecte a aquestes paraules, Torramadé va assegurar que "si una cosa fa mal són les desqualificacions sense solta ni volta" i va matisar que "no entraré en les seves provocacions". En aquest sentit, va dir que "tinc en consideració totes les opinions que es presenten i, sobre la seva -la del PSC- no hi vull entrar".

No hay comentarios:

Publicar un comentario