miércoles, 9 de febrero de 2011

TOTSALT - Facebook serà a les eleccions municipals de Salt


2/8/2011 

Banderoles, mítings, rètols, premsa i sopars populars, hauran de competir en les properes eleccions municipals amb el tot poderós Facebook. A ningú li ha passat per alt l’efectivitat que té el Facebook a l’hora d’arribar a la ciutadania i que fàcil que és fer arribar un missatge a tots el saltencs a través de les entitats i dels grans grups que hi ha a la xarxa. Gairebé tots els polítics de Salt disposen d’un compte de Facebook des de ja fa temps i molts són membres de quasi tots els grups saltencs a la xarxa des de finals del 2010, augmentant dia a dia la seva activitat a la xarxa.

Qui fa trampes per evitar la informació?

La facilitat amb la que es pot denunciar i bloquejar a un usuari de Facebook a títol individual o través de grups organitzats ha fet que ja s’hagin bloquejat fins a cinc usuaris de Salt. Tres d’ells són partits politics i els altres dos, Plataforma Anti-Aru i TotSalt, de caràcter informatiu. El primer grup que va ser “denunciat” a Facebook va ser Plataforma per Catalunya, el segon, el de Convergència i Unió que no va estar a actiu ni una setmana. Aquest cap de setmana li ha tocat el torn al grup de Gent per Salt que ja ha obert altres comptes d’usuari. La Plataforma Anti-Aru, grup veïnal molt actiu a través del seu Faceebok en contra del Plan ARU a Salt, va detectar ahir al vespre el tancament del seu compte. Francesc Menbrive ha manifestat que ja feia dies que s’esperaven el tancament a través de denúncies anònimes però que això els servirà per tornar-lo a obrir amb un nou mom, que serà “Moviment Anti-Aru”, per tal d’evitar possibles confusions i relacions amb Plataforma per Catalunya.

Com es bloqueja un grup o usuari?

Els milions d’usuaris o grups que existeixen fa impossible que Facebook pugui controlar els continguts dels usuaris amb un equip humà, per això deixa a criteri dels usuaris el denúncia d’altres usuaris segons els continguts dels seus comptes. Això fa que Facebook, quan rep un determinat nombre de denúncies d’un usuari o grup, el bloquegi de forma automàtica essent impossible restablir el compte si no és amb un altre nom.




 
 
 
TotSalt.Cat 

facebook twitter blog you tube

No hay comentarios:

Publicar un comentario