martes, 22 de febrero de 2011

La Carta de les entitats de Salt al Ple de l'ajuntament de 21 de febrer

A la senyora Alcaldessa, als regidors i regidores de l’Ajuntament de Salt,

Ha passat ja un mes de la manifestació de la ciutadania de Salt sota el lema “ Volem viure a Salt en pau i bé” i les entitats organitzadores creiem que és hora de fer balanç.
Més de 4.000 saltencs i saltenques ens vam manifestar cívicament i pacíficament com reflectien els mitjans de comunicació tant del nostre país com de fora. Un exemple, “La Vanguardia”, que qualificava en el seu editorial del diumenge 23 de gener, com a manifestació modèlica: “Més de dues-centes associacions cíviques i una vintena d’associacions d’immigrants van aconseguir organitzar ahir a Salt una manifestació modèlica. Modèlica pel seu caire cordial, inclusiu i pacífic, que va conjurar tot perill de confrontació entre els diversos sectors de la complexa societat saltenca. I modèlica també perquè va aconseguir convertir en oportunitat de concòrdia i reconeixement un conflicte que s’havia expressat dramàticament”.

Aquesta manifestació modèlica acabava amb la lectura d’un manifest que deia: “A l’Ajuntament, els nostres representants més propers, us demanem que en els grans temes de fons, sigui quin sigui el color de l’Ajuntament, sigueu capaços d’arribar a un gran pacte de ciutat: educació, urbanisme i seguretat i polítiques d’ocupació n’han de ser els pilars.
Poseu fil a l’agulla, definiu el model de ciutat i treballeu perquè Salt sigui: una ciutat veritablement educadora”.

Érem conscients, i en som encara, que la proximitat de les eleccions municipals dificultaria el procés. No per la cita electoral en sí, expressió màxima de la nostra democràcia, sinò per la temptació partidista d’obtenir d’aquest procés rèdits electorals, buscant el desgast de l’adversari amb moviments tàctics de curt abast.

Us discutiu a través dels mitjans de comunicació, les xarxes socials i qualsevol mitjà que se us posi al davant sobre el que anomeneu “Pacte de Ciutat”, quan molts no voleu ni pacte ni fer ciutat.
Us reclamem un cop més, amb contundència, que busqueu l’acord. Us exigim que d’una vegada per totes us asseieu de debò, parleu, discutiu, prioritzeu i concensueu el que ha de ser el full de ruta dels eixos bàsics que han de guiar Salt en la propera dècada.

En seguretat, justícia, urbanisme, educació i benestar social no s’hi val l’electoralisme. No maregem la perdiu. A Salt patim la vostra manca de consens.

Per demostrar que aquesta feina la feu realment pensant en el poble i no d’esquenes a ell, us demanem dues coses:

1.- Creeu un sol òrgan representatiu de la ciutadania, que aglutini tots els ens que debaten sobre Salt, una mena de Consell de Ciutat. Això ens permetrà optimitzar el temps i les energies vers un objectiu comú.
2.- Obriu aquesta casa, que és la de tots, a la participació ciutadana. Volem aportar, valorar i treballar colze a colze amb vosaltres en la feina a fer.

I sapigueu que ens mantindrem actius i vigilants per tal que se’ns faci cas. En política només hi ha dues classes de persones: les que es posen al servei de l’interès general i les que volen posar l’interès general al seu servei. En els propers dies, de forma clara, concreta i tangible, amb FETS, digueu-nos com voleu ser recordats.


La Coordinadora de les entitats organitzadores de la manifestació del 22 de gener de 2011

Associació de Veïns Sant Cugat

Associació de Dones Nigerianes

Associació de Mali

Associació de Veïns del Barri Vell

Marfull, entitat per a la defensa de la Natura

Marrecs de Salt

Agrupament Escolta Sant Cugat de Salt

Moviment Anti-Aru

Casal Saltenc Independentista

TotSalt.cat

Hoquey Salt

Sagrada Família

Penya Blaugrana Salt Ter

Associació de Veïns del Barri dels Escriptors

Diables de’n Pere Botero

Fèlix Mussoll

Associació de veïns dels Barris d’ Esteve Vila a Francesc Macià ( Barri Centre )

Associació Oudiodial

Càritas Salt

Comissió Ciutadana Salt Decideix

Safareig Teatre

facebook twitter blog you tube

No hay comentarios:

Publicar un comentario