miércoles, 23 de febrero de 2011

EL PUNT - S'endarrereix la inversió per a l'esponjament del sector centre de Salt

urbanisme
 
Dels 4,5 milions d'euros que l'Estat i l'Ajuntament havien d'aportar a l'ARU aquest any només se'n preveuen 400.000

El projecte encara no s'ha definit

Unes veïnes davant l'ajuntament expressant el seu suport a la policia Foto: J.N.
1
El ple municipal va aprovar ahir el pressupost del 2011, en el qual es preveu una aportació per a l'esponjament del sector centre de Salt (pla ARU) de 400.000 euros. Segons el conveni que van signar l'Estat, l'Ajuntament i la Generalitat el juny passat, pel 2011 hi havia d'haver una aportació de 4,5 milions, aproximadament (2,3 milions l'Estat, 1 milió l'Ajuntament, i 1,2 milions la gestora urbanística municipal). Els 400.000 que segons el pressupost s'invertiran aquest any són els que l'Estat havia d'aportar en el moment de la signatura del conveni. Segons l'alcaldessa, Iolanda Pineda (PSC), la raó per la qual no es pressuposta la inversió prevista en el conveni és perquè “el projecte ARU encara no està definit”: “Encara no sabem on i fins a quin punt caldrà intervenir-hi, i per aquesta raó no s'ha pressupostat”. El portaveu del grup de CiU, a l'oposició, Jaume Torramadé, va dir que aquest fet “evidencia el que fa temps” que diuen, que ni ells mateixos, l'equip de govern, “creu que arribin els diners promesos”.
El pressupost d'aquest any és de 27.783.306,59 euros, un 3,7% inferior al de l'any 2010. L'alcaldessa va destacar que “en quatre anys s'ha reduït la ràtio de l'endeutament d'un 157% a menys del 113%”. Pel que fa al capítol d'inversions, el primer tinent d'alcalde, Joan Boada (ERC) va dir que per la impossibilitat de contractar finançament aquest any només s'invertirà en el que s'obtingui en subvencions. En concret, la partida puja a 2,8 milions d'euros. Les inversions més importants seran pel Centre d'Arts Escèniques (1,2 milions) i la comissaria de policia (880.000 euros).
Protestes veïnals
Durant el ple, una desena de veïnes van protestar davant l'ajuntament per donar suport als cossos policials en la seva tasca i reclamar més seguretat. Al final del ple, un dels portaveus de la coordinadora que va organitzar la manifestació del 22 de gener, Lluís Mateu, va llegir davant dels regidors una carta reiterant les reivindicacions d'unitat que es van fer aquell dia. En la carta, la coordinadora acusa “molts” polítics “de no voler ni pacte ni fer ciutat”. Els signants van demanar la creació d'un consell de ciutat i que s'obri més el consistori a la participació dels ciutadans.
607.449
euros
és el pressupost de la gestora urbanística municipal, dels quals, 400.000 els ha d'aportar l'Estat.
27,8
milions d'euros
és l'import del pressupost del 2011 aprovat ahir, un 3,7% inferior al pressupost del 2010.
facebook twitter blog you tube
 

No hay comentarios:

Publicar un comentario