miércoles, 16 de febrero de 2011

DIARI DE GIRONA - 22 càmeres a Salt

El que fan les eleccions, ara a demostrar que es fa alguna cosa per mantenir la poltrona, ojalà tinguéssim eleccions cada 6 mesos, segur que tindríem un poble immaculat.

La Comissió de Videovigilància autoritza la col·locació de 22 càmeres a Salt
L'Ajuntament preveu instal·lar els set primers aparells en un termini de 2 o 3 mesos

SALT | TAPI CARRERAS L'Ajuntament de Salt ja ha demanat a cinc empreses que facin ofertes per col·locar les primeres set càmeres de videovigilància al centre de la vila. La Comissió de Videovigilància de Catalunya ha autoritzat el consistori a instal·lar 22 càmeres al terme municipal i l'equip de govern ja treballa per col·locar les setze primeres en dos blocs.
Les set primeres estaran ubicades a diferents punts de l'entorn de l'Ajuntament, la plaça Plaça de la Llibertat, i els carrers Francesc Macià, Àngel Guimerà i Doctor Ferran (davant del CRAE). Segons va indicar ahir el regidor de Seguretat de Salt, David Estévez, les empreses tenen ara quinze dies per presentar les seves ofertes i la tramitació i l'elecció posterior han de permetre que els aparells puguin començar a funcionar ja entre aquests mes d'abril i el de maig.
Posteriorment es licitarà la col·locació de nou càmeres més a l'entorn dels carrers Torras i Bages, Pacheco i Ramon Sambola i les seves cruïlles. Segons el mateix regidor dos o tres mesos després que s'hagin col·locat les set primeres, ja es podran muntar aquestes altres.
Aquests setze primeres instal·lacions de control de la via pública tenen un pressupost ja reservat de 55.000 euros per al primer bloc i de 47.000 euros més per al segon bloc, tot i que els concursos podren acabar rebaixant el cost. Per més endavant (quan hi hagi pressupost) se'n desplegaran sis més a la zona del Parc de la Massana i la Plaça Catalunya. Aquestes 22 càmeres són el primer esglaó d'un projecte que globalment hauria de tenir 44 aparells repartits per tot el municipi.
L'alcaldessa de Salt, Iolanda Pineda, va explicar ahir les diferents funcions que havien portat el consistori a pensar i a treballar en aconseguir l'autorització per col·locar aquestes càmeres. Va citar, per exemple, que els vianants tindran una major sensació de seguretat en les zones vigilades. També va recordar que la presència dels aparells actuarà com a efecte dissuasori per als incívics i els delinqüents. I finalment, va indicar que servirà per poder identificar aquells qui cometin alguna acció il·legal. Les primeres actuacions es faran als carrers on, segons la mateixa Pineda "hi ha més desordre públic".Segons l'alcaldessa, ahir era "un gran dia" perquè poder anunciar l'autorització de la Comissió.
El projecte que s'havia presentat l'havia fet l'empresa Localseg. Un dels seus responsables, Eduard Camós, va explicar ahir que les càmeres captaran imatges amb força nitidesa. Tindran una resolució de 1,3 Mpíxels, que segons va apuntar és el màxim que permet la xarxa wimax. Hauria de servir per permetre veure amb claretat les cares de les persones situades fins a uns dotze metres. Els aparells estaran activitats també a la nit, amb l'activació d'un sistema nocturn. Segons Camós, amb aquestes càmeres s'hauria pogut identificar ràpidament els autors que van cremar els contenidors fa unes setmanes.

facebook twitter blog you tube

No hay comentarios:

Publicar un comentario