lunes, 29 de noviembre de 2010

EL Comerç a Salt - Gps Gent Per Salt

El barri centre de Salt ha anat patint els últims anys un abandó evident en el referent al comerç. La marxa de molts veïns autòc-tons ha anat provocant el tancament de les botigues de tota la vida per la desaparició de la seva clientela habitual, siguen aquesta substituïda per nouvinguts no interessats en els productes que s'o-ferien. Al abandonar-se aquests locals per la caiguda de vendes, els mateixos immigrants veien una oportunitat de negoci quedant-se'ls per a la venda de productes més del seu gust o importats dels seus països d'origen.
En principi aquesta situació no tenia per què ser dolenta, s'ha deixat perdre l'oportunitat de tenir una zona comercial multicultural. Malauradament per deixadesa o mala planificació la majoria de comerços que ara mateix podem trobar a Salt son molt poc atractius per varies raons:
Són de temàtica repetitiva, no costa de trobar dos locals pràcticament de costat que ofereixen els mateixos serveis o productes, provocant l'empobriment per excessiva competència.
Poc atractius visualment, molts d'aquests negocis s'han obert amb un capital massa just, de vegades els rètols que ens haurien d'indicar l'orientació del negoci són els mateixos que hi tenien els antics pro-pietaris encara que ja no hi tinguin gaire a veure, o d'altres vegades no són més que un cartell de fabri-cació casolana, per no parlar d'aparadors poc atractius.
Mala organització, una mala col·locació del producte amb les mercaderies apilonades o amb estante-ries més pròpies d'una ferreteria o d'un garatge, dóna una imatge de deixadesa del negoci.Poca especialització en les seves ofertes, no és recomanable que la mateixa botiga vengui fruita i pa per posar un exemple sense una separació o lloc adequat per a cada un dels productes.Horaris, vetllar perquè els nouvinguts respectin els horaris comercials, en cas contrari es crea un greu-ge comparatiu amb els negocis del mateix ram que si el compleixen.
Per evitar la continuïtat d'aquesta situació demanem a les autoritats pertinents que exerceixin un major control d'aquesta mena de negocis i botigues i que n'evitin l'obertura de nous que segueixin la mateixa línia, ja que de seguir així farien inviable el creixement econòmic de la zona centre.
Aquestes són només algunes de les coses que s'haurien de redreçar per a donar un nou impuls al comerç de la nostra vila. Si les botigues dels nouvinguts fossin atractives per els ciutadans autòctons es podrien convertir en un pol d'atracció per a visitants de tota la província, que a la vegada atraurien noves empre-ses de serveis, oci, tèxtil, etc... i que dignificarien de nou el centre de la vila consolidant l'oferta comerci-al de Salt.
Nosaltres creiem en la promoció del comerç tant autòcton com immigrat, només amb la col·laboració de les dues parts es podrà donar al poble l'impuls necessari per a reconduir l'actual situació.
A més d'aquestes mesures des de Gent Per Salt proposem adequar la zona centre rehabilitant els edifi-cis i locals per donar una imatge més atractiva cap a potencials nous clients o propietaris, evitant els en-derrocs que proposa el PLA ARU que per la complexitat de les obres acabarien d'enfonsar els negocis que ara mateix encara subsisteixen.
També proposem la creació d'un pàrquing soterrat o algun altre mitjà per facilitar l'accés a la zona centre i reforçar la presència policial per evitar el clima d'inseguretat que hi ha al municipi.
Si no es prenen mesures aviat la degradació actual només pot anar en augment, és un fet innegable que la misèria genera misèria i fa més difícil sortir d'aquest cercle viciós.

No hay comentarios:

Publicar un comentario