martes, 9 de noviembre de 2010

Jaume Torramadè - Un gran projecte per a Salt o... el compte de la lletera

Un gran projecte per a Salt o... el compte de la lletera

Opinió:Jaume Toramadé i Ribas

Sra. Pineda..., no cal. Per defensar un projecte, no cal carregar contra l’oposició. Si vostè té arguments sòlids, presenti’ls i faci’ls valdre. Fer oposició a l’oposició no ha sigut mai el recurs d’un bon governant. Una cosa és defensar el projecte que vols tirar endavant, i l’altra utilitzar l’atac i la provocació a d’altres grups del consistori com a primera i única arma. Miri, fa uns mesos, quan vàrem mostrar el nostre desconcert i els dubtes que teníem envers el projecte d’Àrea de Reforma Urbana (ARU), li vàrem oferir la possibilitat de debatre’l en presència dels veïns del sector centre i de tot Salt a la sala de reunions de la Coma-Cros. Vostè ja havia convocat als ciutadans en dues ocasions en aquest lloc i ens va semblar que era l’espai més adient per fer un cara a cara sobre el tema. Vostès –el representant del seu partit més concretament, vostè va callar- s’hi van negar rotundament i van respondre amb desqualificacions personals i menysteniment acusant-nos de demagògia, populisme... Ja li vaig dir que per aquí no ens trobaria, lamento que en l’article del 31 d’octubre segueixi pel mateix camí.

A nosaltres ens interessa parlar dels temes que preocupen als ciutadans de Salt. Ho sento, no pot despistar-nos amb jocs de paraules ni distreure’ns amb qüestions sense transcendència. És molt difícil fer un debat seriós amb vostè sobre aquest tema perquè sistemàticament fuig d’estudi. Vostè no s’enfronta a la realitat, no respon a cap de les preguntes que li fem... prefereix un cop més aplicar el “corró” al Ple de l’ajuntament i després utilitzar el gabinet de comunicació que entre tots paguem i que està a la seva exclusiva disposició per atacar-nos sense miraments. Per cert, no podríem estalviar aquesta despesa i disminuir una càrrega del pressupost als saltencs?

Bé, tornem al que ens preocupa i anem a pams. Se n’adona que sota el títol “un gran projecte per a Salt” ha escrit un article que no parla del projecte, que no dona cap argument, i en canvi ens fa protagonistes a CiU? Som l’objecte del seu atac constant... fins a 5 vegades ens cita directament i, com a mínim, cinc més per retreure’ns coses sense dir el nom. És aquesta la seva base per defensar el projecte? No li han explicat que quan arribes a alcaldessa estar constantment pendent de l’oposició només significa manca de confiança en les capacitats d’una mateixa i escàs lideratge? Vostè ha de proposar i nosaltres hem de criticar allò que no ens sembla bé. Aquest és el paper seu i nostre... si vol intercanviar papers -que és el que ha fet amb aquest article- no hi tenim cap inconvenient.

S’ha parat a pensar perquè l’oposició ha canviat de parer? Què ha passat per “despenjar-nos” tal com vostè diu? Potser ens va vendre l’arribada de 200 milions d’euros per a Salt des del Ministeri de la Vivienda i la realitat és que el que ha signat és un projecte de 28 milions dels que l’ajuntament de Salt n’ha de posar 18?!! El que ha firmat amb el que ens va vendre al principi se sembla com un ou a una castanya.
Vostè diu que li varen “assegurar els recursos necessaris...” Qui?! Una ministra que ja no és ministra d’un ministeri que ja no existeix? O un conseller del govern de la Generalitat que li queden 15 dies? Miri, entre administracions “assegurar” es fa amb documents i signatures. Fets, no paraules.

Em pot dir en quin lloc del conveni parla de 200 milions? On diu que és un projecte de 12 anys? Perquè diu el conveni que els reallotjaments es faran en habitatges del Barri Vell? Què vol dir que els “particulars” pagaran? On són els 400 mil euros de l’aportació d’enguany que s’havien d’entregar a la signatura del conveni? Per què diu que el 50% d’habitatges nous s’han de començar abans de 3 anys? Fa 5 mesos ja li fèiem aquestes i d’altres preguntes... ara, després de la nostra queixa i el temps perdut, vostè demana aclariments a la Generalitat. Que no ho tenia clar quan ho va firmar? S’ho havia llegit bé? Les explicacions es demanen abans de la signatura dels acords, després...

El ple de setembre l’equip de govern que vostè encapçala es va comprometre –amb el nostre vot en contra- a aportar divuit milions d’euros per aquest projecte en els propers quatre anys. Ja li vaig preguntar llavors i ho torno a fer ara, d’on pensa treure’ls? Deu tenir un pla i l’ha d’explicar... en política s’ha de tenir coratge per fer les coses possibles... vendre fum no és valentia, és inconsciència. Votar i fer que l’ajuntament de Salt aporti 18 milions d’euros i ser incapaç de dir-nos de quina manera fa que, amb tot el respecte institucional, dubtem de la seva afirmació i pensem que, tot plegat, només és una operació d’imatge, maquillar la realitat per sortir bé a la foto. Llàstima que per sortir afavorida, d’altres estiguin patint preocupats pel futur de casa seva. Però, ben mirat, què és això per a vostè? Efectes col•laterals... ja sap la dita, no deixis mai que la realitat t’espatlli una bona història (o conte).


Jaume Toramadé i Ribas
Portaveu del grup municipal de CiU de Salt

No hay comentarios:

Publicar un comentario