jueves, 9 de septiembre de 2010

TOT SALT - Un degoteig constant

Tots coneixem l'interes per part de Salt 70 de intentar gestionar el màxim de pisos disponibles de cara a facilitar lloguers barats a tots, menys a parelles joves que es el que de veritat necessita el barri centre per recuperar-se del s'aturament de pisos pastera i canviar d'una vegada el tant per cent que ens correspon al barri, PER QUE SERÀ???????




9/8/2010

Són moltes les persones d’origen marroquí i subsaharià que cada dia van a buscar aigua a les fonts públiques de Salt per cobrir les necessitats bàsiques del dia a dia. El degoteig de persones que cada dia s’acosten a les fonts amb garrafes buides al Mercat, Plaça de la Llibertat, Maçana fins i tot a la font de l’escola La Farga és constant arribant a originar-se cues en determinats moments del matí i sobretot de la tarda. La gran majoria d’aquestes persones són gent que ha ocupat pisos que han quedat buits degut a embargaments dels bancs.

A d’altres pisos ocupats les mànegues d’aigua passen a través de balcons o patis interiors i pel que fa la llum l’agafen directament de l’escala fent un senzill pont. El perfil d’aquestes persones sol ser d’entre uns 20 a 30 anys, sense nucli familiar que mantenir i s’apleguen en colles. També hi ha casos que la companyia d’aigües ha tallat el subministrament per falta de pagament a pisos on hi resideixen famílies i els nens s’encarreguen d’anar a buscar l’aigua mentre la companyia no restableix el servei fins que no s’abonen les factures pendents.

Pisos embargats, pisos ocupats.

Segons dades estimatives per Totsalt, actualment l’estoc de pisos embargats per entitats bancàries podria rondar entre els dos cents i tres cents. Els rètols que aquestes entitats bancàries tenen a les façanes i el boca a boca d’altres veïns facilita molt la feina als ocupes a l’hora de trobar i ocupar els pisos que actualment, també en dades estimatives de Totsalt, a Salt podria arribar a la quantitat de 100 pisos o més. Una veïna del carrer Àngel Guimerà explicava que a la seva escala hi havia un pis ocupat per noies joves del país i catalanes que sense cap mania havien ocupat el pis aprofitant el caos i la por que regnava a la comunitat.

Tot i que l’ajuntament de Salt ha demanat en reiterades ocasions a les entitats bancàries que col•laborin, els bancs continuen sent els principals deutors de moltes comunitats que ja no poden fer front a les necessitats bàsiques de la comunitat degut a la elevada morositat. L’ajuntament de SALT també va instar als bancs que posessin remei a l’ocupació dels pisos i els va oferir la possibilitat d’incorporar aquests pisos a la borsa de lloguer que l’ajuntament gestiona a través de Salt 70, però els bancs fins a el moment no estan fent ni una cosa ni l’altra per facilitar la feina a l’ajuntament i comunitats.




TotSalt.Cat

3 comentarios:

  1. Que pasa que no tenim dret a tenir un porcentatge digne????? es molt facil parlar desde la torre de marfil o visquen a un barri de blanquets, amic meu aqui estem farts de fantasmas que ens volen ensenyar d'intengració peró que mai viurian entre nosaltres ni portarian els seus fills a les nostres escoles ni als nostres parcs.
    A Salt no volem ser el barri on van a parar tots els que no voleu als vostres barris,bueno per fer les tasques domestiques pot ser si no??

    ResponderEliminar
  2. Home, si es veritat tot això que dius, pot ser ets dels nostres i tot.
    Segons els " grans teòrics " recomanen un 15% per que els nouvinguts es integrin a la societat acollidora, cosa que a Salt ho veig impossible però si que podem compartir el nostre esprit acollidor amb els nostres veïns, que fan tot el possible per que no entrin a casa seva.
    I ara parlant molt en serio, els problemas greus els tenim amb "Alguns Blanquets i els seus interesos" que pasan per fer una netega etnica del centre, amb els danys colaterals que toquin i així poder crear el seu "Nou Salt" i de pas guanyar molts de calerons.Per que et penses que no et ajuden a restaurar el teu pis?? necessiten mantenir el la mitjana dels 58 anys que son els que tenim els pisos pagats i ens morirem abants.El resto son mes facils d'enganyar i de fotre fora del barri, ja que la majoria no poden pagar el pis.

    ResponderEliminar
  3. Cap problema, quan vulguis podem quedar i t'ho explicaré personalment, enviam un correu i estic a la teva disposició amb tota l'informació a la ma.

    ResponderEliminar