martes, 21 de septiembre de 2010

TOT SALT - L’ARU s’aprova amb els vots de PSC I ERC que es queden sols davant del poble i de l’oposició



9/21/2010

El ple municipal de ahir a la nit va aixecar molta expectació entre el veïns del sector centre que van omplir la sala de plens i l’entrada de l’ajuntament. A fora de l’ajuntament també es van concentrar una cinquantena de persones de la Plataforma Anti-ARU que van desplegar pancartes en contra de l’ARU i van simular un enterrament de Barri Centre amb espelmes i esqueles (Àrea de reurbanament urbana). Plataforma Anti-ARU va convocar una concentració silenciosa que es va desenvolupar fins al final del ple i no va requerir cap actuació policial com s’havia previst donat el gran numero d’efectius de la policia municipal de Salt.

El punt estrella va ser la ratificació del conveni de l’Aru.

Ramon Muñoz de IPS va dir que el que es portava a ratificar avui no corresponia en absolut al signat el mes de maig i per això va votar en contra. El PP es va abstenir.

Jaume Torramadé (Ciu,) que també va votar en contra, diu que l’Ajuntament es farà càrrec de més del 60% del cost. “Es tracta d’un projecte inviable, ja que l’Ajuntament no pot posar tots els diners que li pertoca, segons el conveni que es va firmar el passat 3 de juny”. Jaume Torramadé va explicar que entre l’aportació directa i la indirecta, a través de l’ens de gestió urbanística –Gestora Urbanística Nou Salt SL--, el consistori haurà de posar el 63,5% del total, el que vol dir 18 milions d’euros dels 28 que hi ha previst destinar fins el 2014. Per això, Torramadé creu que l’equip de govern “ni tan sols sap exactament què va firmar el juny” i ha argumentat aquesta temença pel fet que el 3 de setembre passat l’Ajuntament va enviar una carta a la Direcció General de Promoció de l’Habitatge en la que es demana “un escrit d’aclariments sobre el conveni i sobre el concepte “particulars””.

Mes deute per a Salt.

Torramadé creu que davant de la impossibilitat de l’ajuntament de Salt per obtenir préstecs per aportar la part que li toca posar, ho farà a través de l’ens Gestora Urbanística Nou Salt S.L. “No crec que l’ajuntament pugui aportar els 14 ml d’euros en 4 anys”

El portaveu de CiU a l’Ajuntament de Salt ha dit que “el juliol ja vam expressar la nostra por que tot això no fos més que un soufflé i ara en tenim la certesa”. Torramadé creu que cal definir exactament el problema que es pretén resoldre i “on volem anar a parar. Si el problema és la sobreocupació dels pisos, doncs anem per això però amb el que hi ha ara per ara, no sabem on volen anar a parar”. “La nostra oposició no és a fer un ARU per esponjar el sector Centre, sinó a com es porta aquest ARU”.

Pressupostos no adequats a la realitat

Per altra part, Torramadé va criticar que els pressupostos de l’Ajuntament d’aquest any no estan ajustats a la realitat i que en moltes partides hi ha previstos molts més ingressos dels que en realitat s’han obtingut. El portaveu de CiU ha citat l’Impost de Béns Immobles (IBI) i el de Vehicles com a exemple de partides que han obtingut la meitat o menys dels ingressos previstos.

Més gent que a la guerra.


Els plens municipals d’aquest mandat s’han caracteritzat per la gran assistència de públic. Es podrien comptar amb els dits de una mà els plens que no han aixecat interès per als Saltencs i la premsa. El descontent que regna entre els assistents es fa palpable ple rere ple i s’aprecia sens cap dubte els bàndols i les complicitats dels assistents. També es pot veure a tots els càrrecs de confiança que passen el temps com poden, uns fent mots encreuats i els altres parlant amb la premsa i amics.

Ja no hi cap dubte que les eleccions són a tocar i que els nous partits que opten per l’alcaldia no es volen perdre res del que passa als plens. Ahir es van poder veure entre el públic assistent membres de GPS, PxC i la Baronia de SaS, que va anunciar fa uns dies la seva candidatura, també es va poder veure a Francesc Montalban que no descarta tornar-se a presentar.







TotSalt.Cat

No hay comentarios:

Publicar un comentario