domingo, 24 de octubre de 2010

TOTSALT - No volem una mort anunciada


10/21/2010
Els comerciants del Centre de Salt podem començar a fer les maletes.

Al Ple Municipal d’aquest mes d’octubre es va portar a aprovació la delimitació de la Trama Urbana Consolidada del municipi.

El regidor portaveu va dir que amb la proposta que es presentava “es pretenia preparar el terreny per a les possibles implantacions comercials a les zones”, encara no urbanitzades, de l’entorn del nostre poble fet que podria crear una barrera que impediria l’entrada de compradors al centre, acceleraria el deteriorament dels establiments actuals i, en conseqüència, obligaria a la gent del poble a sortir a comprar fora.

En cap moment, per part de l’equip de govern, es va parlar de revitalització del comerç existent. Al contrari, en un moment determinat i, davant la meva sorpresa, mentre es parlava de grans superfícies es va dir que al Centre “no n’hi havia d’haver per què hi hauria massa trànsit”. Molts establiments junts conformen un espai comercial gran, per tant, senyors comerciants, o ja podem començar a fer les maletes o ens posem tots les piles i intentem fer-nos sentir.

Tant problema amb l’esponjament i l’ARU. Heu sentit alguna vegada que es parli també del comerç del Centre? Davant la situació que estem vivint, seria tant difícil proposar uns espais, uns eixos amb botigues i aparcament suficient que, ben planificat i consensuat, es podrien convertir en tot allò que ens cal per poder continuar treballant a Salt?. Us heu adonat que en alguns carrers del centre urbà comercial enlloc de crear més places d’aparcament les estan traient? L’aparcament i els clients són el puntal per la subsistència dels comerços, si no en tenim, no treballem. És més fàcil deixar que es vagi morint el que hem construit i, de moment encara tenim, que intentar arreglar-ho per això, fem-ho nou en un altre lloc.

No podem dir que volem comerç si només ho diem i els fets ens demostren que la teoria i la pràctica dels nostres governants són contradictories. Al final la proposta que es presentava es va aprovar, únicament amb els vots a favor de l’equip de govern. Malauradament ens condemnen, una vegada més, a continuar “amb una sabata i una espardenya” i que “sigui el que Déu vulgui”.

Conclusió: amb aquests plantejaments que ens imposen, no cal que ens esforcem a planificar el futur.

Fina Ferres Font

Per desgracia en aquest ajuntament no es valora el comerç, entre altres coses no en te ni idea, només hem de passejar per el nostre barri per veure les facilitats que en tenen uns, i les dificultats que en tenen en les canvis de titulars el...s de segona generació.
DESASTROSOS DEL AJUNTAMENT, pot ser va siguen hora que en feu un curset de comerç de proximitat i valoreu l'esforç dels que aposten por el nostre barri, ja que no cobren ni tenen els vostres enxufes al menys deixeu que algú es guany la vida amb el seu esforç i ens pugui donar servei al barri centre, ja que vosaltres sembla que només el voleu enfonsar.

Francesc

No hay comentarios:

Publicar un comentario