domingo, 24 de octubre de 2010

TOTSALT - Anarquia al Barri Centre de Salt


10/22/2010
Foto TotSalt: Carrer Angel Guimera

Dimecres de matinada al carrer Àngel Guimerà número 117 uns individus van serrar tota una porta de dalt a baix per poder accedir a uns del pisos del grup Verge Maria que una entitat bancària té embargat. El pis, totalment reformat i a punt de llogar, estava totalment equipat. Els lladres, que segurament sabien el que hi havia a dintre, es van emportar l’escalfador, la cuina i el lavabo. Aquesta és l’última moda que fan servir els pispes per poder equipar els seus pisos quan se’ls si fa malbé o necessiten algun complement, o bé va destinat a la revenda.

Aquí no paga ni déu

Com si es tractés de l’obra de teatre de Dario Fo “Aquí no paga ni déu”. Això és el que passa en els pisos de lloguer del barri centre i en les seves comunitats. El sistema és ben fàcil, una persona lloga el pis i només paga la fiança el primer mes, la diferència és que ara ja és fa amb traïdoria i premeditació.

En altres casos es tracta de bandes magrebins organitzades que entren directament a ocupar els pisos buits per llogar habitacions als seus compatriotes. Les bandes han trobat una manera fàcil de fer diners i, dels pisos pateres i ocupats, s’ha passat a sofisticar el sistema i ara ja lloguen els pisos, que després no paguen als seus propietaris, i així obtenen uns beneficis totalment nets al rellogar-los.

També es donen casos de propietaris de pisos que marxen al seu país i no paguen les seves hipoteques, però sí que tenen els seus pisos llogats i reben mensualment mitjançant transferències els imports dels lloguers dels llogaters -i pobre d’ells que no ho facin, ja que si no reben visites intimidadores-. La impossibilitat de notificar als propietaris dels pisos les notificacions del jutjat fa que els mesos vagin passant i els beneficis nets augmentin.

La impunitat i tranquil·litat amb la qual s’actua és total i els ponts de llum i aigua ja no s’amaguen i cada cop són més habituals trobar-los a cada escala del barri centre. Els propietaris, presidents d’escales i les immobiliàries no poden fer res més que denunciar-ho i esperar que les actuacions judicials arribin a bon port el més aviat possible, que en molts casos es pot arribar fins als 10 mesos.




TotSalt.Cat

No hay comentarios:

Publicar un comentario