martes, 22 de marzo de 2011

Iolanda Pineda i Balló - Convivència a Salt, un pas més

BLA,BLA,BLA,BLA,BLA, ES L'ÚNIC QUE FA AQUESTA ALCALDESSA, PERÓ EL FA SOLA SENSE ESCOLTAR NI COMPTAR AMB ELS AUTÈNTICS AFECTATS QUE SON ELS VEÏNS DEL BARRI CENTRE, CONTINUA ERRE,ERRE, PARLANT, JA NO DE PLA ARU, PER QUE JA SONA MALAMENT, PERÒ SI DE REFORMAR EL NOSTRE BARRI EN PLAN SALVADORA DE LA PÀTRIA.
SR.A ALCALDESSA MENYS PARLAR AMB LA PREMSA I MES NEGOCIAR AMB ELS AUTÈNTICS AFECTATS, QUE NO SON ELS SEUS APADRINATS.

Francesc





3/21/2011


L'acord del divendres 11 de febrer entre l'Ajuntament de Salt, la Generalitat de Catalunya i el govern estatal, firmat pel conseller de Benestar i Família –senyor Josep Lluís Cleries– i la secretària d'Estat d'Immigració i d'Emigració –senyora Anna Terrón–, no podia haver arribat en un moment més propici i favorable. La injecció de 370.000 euros significa un nou pas important de la Generalitat i l'Estat, que aposten per la construcció de la convivència i la gestió de la diferència en el nostre municipi.

La manifestació del 22 de gener passat a Salt per viure tots junts “en pau i bé”, que va convocar milers de persones en una concentració cívica importantíssima per al nostre poble, serà recordada d'aquí a pocs anys com el moment crucial o un punt d'inflexió, quan els saltencs i saltenques van exigir a les autoritats municipals, nacionals i estatals actuacions concretes per continuar tenint tots i totes esperança en un futur digne.

A l'Ajuntament de Salt vam recollir l'encàrrec de manera immediata i ja hem facilitat a tots els grups del consistori un document amb diferents propostes per pactar un gran acord de ciutat. Les propostes estan obertes al debat i al pacte. Dinamització econòmica, cohesió social, més seguretat, una ciutat més educada i amable, evitar que una persona pugui delinquir de manera reiterada i la intervenció urbanística per canviar el centre de la ciutat són algunes de les línies per fer més poble i crear convivència i compromís ciutadans, que com a govern tenim el deure d'assenyalar i reivindicar.

La Generalitat i l'Estat ja han fet passos per a l'avenç de la convivència, un dels punts del document de l'Ajuntament, en signar el conveni del pla pilot amb l'Ajuntament de Salt. Anteriorment, s'havien compromès amb el programa per a deutes comunitaris i havien signat el primer acord per reformar urbanísticament el sector centre, l'àrea de renovació urbana. Amb el pla pilot per Salt firmat, el bon resultat del treball a tres bandes permetrà desenvolupar actuacions en cohesió social i integració: formació, participació i coneixement mutu entre cultures diferents. Els beneficiaris serem tots i totes, els ciutadans i ciutadanes de Salt.

La injecció de recursos permetrà a l'Ajuntament completar el pla educatiu d'entorn. Contractarem enquestadors per diagnosticar vulnerabilitats i dinamitzadors per donar resposta als problemes en el marc del desenvolupament del programa d'acollida. Crearem una borsa de traductors i d'intèrprets, perquè l'idioma mai no sigui excusa per poder exigir els deures de tothom i defensar els drets amb la finalitat d'arribar a totes les comunitats per solucionar els problemes entre veïns i veïnes. Farem cursos de formació per oferir més possibilitats de desenvolupament laboral. Farem reforç escolar en horari habitual de les biblioteques, crearem un grup de teatre infantil i tindrem tallers per a pares i mares a tots els centres escolars del municipi. Fomentarem la participació de nens i joves en activitats esportives i de temps lliure. En total són tretze actuacions que derivaran en més d'un centenar.

Aquesta inversió de la Generalitat i l'Estat a Salt, doncs, serà un nou pas endavant per enfortir l'esperança conjunta del nostre poble de sortir d'una situació complicada i fer-ho tots junts. Tinc plena confiança en la responsabilitat de la gent de Salt per superar aquesta situació. La Generalitat i l'Estat han invertit recursos públics a Salt i, de ben segur, ho continuaran fent –no de manera episòdica o temporal, sinó de manera permanent i estable–. Garantir més complicitat amb Salt és fer-ho amb una societat forta plena de possibilitats. El nostre poble necessita mesures continuades i inversions sistemàtiques per veure resultats i tenir bones oportunitats. Tenim prou fortaleses per mantenir alta la confiança en el futur, i defensarem que tenim aquest dret de manera col·lectiva davant de tothom i de totes les institucions.

Web El Punt

facebook twitter blog you tubemyspace

No hay comentarios:

Publicar un comentario