jueves, 3 de marzo de 2011

3 de març a Salt | El blog d'en Ferran

3 de març a Salt


Avui és 3 de març, una diada important per al poble de Salt. Avui fa 28 anys que el nostre poble va recuperar la independència que li havia estat arrabassada el 1975.
Durant aquells anys la població es va organitzar, mobilitzar i reclamar el que creia que havia estat imposat injustament. I va aconseguir el seu objectiu. No va ser immediat, van caldre 8 anys, però la perseverança va donar els seus fruits.
Avui dia, ens trobem amb situacions molt similars. Són els moviments de base, els moviments locals i socials els que lideren els canvis profunds de la nostra societat. Hem arribat a un punt en el qual els grans partits que van tenir el seu protagonisme en la transició, ja no poden donar resposta a les necessitats concretes de la població.
Al meu entendre, cal que una nova generació de ciutadans, organitzats en moviments socials, plataformes reivindicatives o partits independents, posin les bases per a la transformació que la nostra societat reclama.
M’agradaria, des d’aquí, donar les gràcies a tota aquella gent que va lluitar al seu moment per recuperar la independència del nostre poble i dir-los que hi ha tota una sèrie de gent que continua treballant perquè la seva tasca no quedi oblidada i continuï viva molts anys més.
Salt, de can Tona a can Pixera…
3 de març de 2011

facebook twitter blog you tube

No hay comentarios:

Publicar un comentario