domingo, 19 de diciembre de 2010

TOT SALT - L’ l’AAVV del Barri Centre celebra la seva assemblea.

Aquest equip de govern, no nomes no reconeix la seva mala gestió, si no que a mes rebaixa la quantitat, deixa per mentiders a les associacions de veïns  i traspassa la responsabilitat a las comunitats,  després no entén que no la volem ni en pintura, sort que cada dia falta menys per que els fotem fora de una vegada.

                                                                  Francesc

12/19/2010 


En el marc de l’assemblea de l’AAVV del Barri Centre, celebrada a l’Escola La Farga el divendres pasat davant de més de cinquanta socis i com a resposta al comunicat de premsa que sobre l’ocupació il•legal de pisos que havia fet la Junta Directiva de l’Associació, l’alcaldessa de Salt, sra. Iolanda Pineda, havia demanat comparèixer per tal d’exposar la seva visió dels fets als veïns i explicar la feina feta per l’ajuntament en aquest tema.

Va acudir a l’assemblea acompanyada pel Regidor de Seguretat ciutadana, sr. David Esteve, el Cap de la Policia Local, sr. Antonio Marcos i l’assessora jurídica de l’Ajuntament, sra. Raquel Faurí.

Iolanda Pineda va exposar que l’assumpte de l’ocupació de pisos era un problema entre particulars, greu però no massiu (va negar la xifra de 108 pisos ocupats i ho va situar en 40), i va defensar les línies d’actuació de l’ajuntament (enviament de cartes a les entitats bancàries propietàries de molts pisos ocupats, sol•licitud a la fiscalia i al deganat de la celebració de judicis ràpids pel desnonament dels “okupes”, seguiment dels pisos en situació de risc per part de la policia local), ajudada en la seva explicació per l’assessora jurídica de l’ajuntament. Pineda va recalcar que poca cosa més podia fer des de l’ajuntament i va traspassar part de la responsabilitat d’evitar aquestes ocupacions a les comunitats de veïns, assegurant també que el comunicat de l’Associació obeïa a una manipulació i faltava a la veritat.

Li va respondre el secretari de l’Associació, Sr. Lluís Mateu, que va negar que el comunicat obeís a una manipulació, sinó que reflectia el problema de inseguretat i de indefensió que els veïns patien i que l’escrit recollia aquest sentiment dels ciutadans. Va demanar a l’alcaldessa que exposés quines eren les polítiques actives que s’impulsaven des del consistori per tal de resoldre el problema, què es feia per evitar que es seguissin ocupant pisos, sense obtenir una resposta clara, més enllà de les actuacions ja esmentades.

També va prendre la paraula la presidenta de l’Associació, Sra. Francesca Terrón, per manifestar la seva sorpresa pel to utilitzat per l’alcaldessa i per manifestar que l’objectiu de la trobada no era l’enfrontament entre l’ajuntament i l’Associació de Veïns, sinó perquè l’Ajuntament pogués donar les explicacions pertinents i buscar solucions als problemes del barri.

En el torn de preguntes que es va obrir a continuació, van prendre la paraula diferents veïns, alguns per manifestar el seu malestar pel que van qualificar de passivitat de la Policia Local, d’altres per demanar que es doni suport, informació i formació als presidents de comunitats, i fins i tot una veïna per denunciar que feia només 2 hores li havien intentat ocupar un pis.
 
TotSalt.Cat 

No hay comentarios:

Publicar un comentario