sábado, 25 de diciembre de 2010

QUI PENSA EN SALT ? Ramon Muñoz

En el passat ple de l’Ajuntament de Salt es va aprovar una moció del PSC i ERC on demanaven a l’estat tenir el poder de decisió sobre l’arrelament i el reagrupament familiar de ciutadans estrangers amb l’argument de l’incivisme.
Des d’IPS ens vam oposar a aquesta moció pels següents motius:

1- No serveix per solucionar els problemes d’incivisme que exposa com a motiu. És més, és una magnífica excusa per seguir sense afrontar-los i llençar les culpes a fora.

2- Divideix el poble. Amb aquest posicionament l’Ajuntament reivindica el paper d’aplicar sancions diferents, no segons el tipus de falta comesa, sinó segons l’origen de les persones i la seva situació personal.

3- Dóna peu a l’arbitrarietat, a la corrupció i al clientelisme.  La moció no conté uns criteris objectius a aplicar. L’alcaldessa podrà fer de més i de menys per facilitar o dificultar l’arrelament i el reagrupament. No cal dir que algunes persones li poden deure uns quants favors. I si és gent que després podrà votar a les  eleccions municipals,....., es podria estar assegurant el vot futur.

4- Deixa fora de joc a la Taula per la Ciutadania, un òrgan de participació format per associacions de veïns, entitats, comerciants,....,. Aquesta havia de servir per tractar diferents temes que afecten a la convivència amb el criteri de sumar esforços i aconseguir la complicitat de tots per buscar-hi solucions.  Una setmana abans anul·la la taula que hi havia convocada i presenta la moció sense parlar amb cap altre grup municipal.

5- No es busquen solucions, només vots per les eleccions. A Salt amb prou feines queden polítics que els importi el poble. Hi ha una mena de cursa per aprofitar-se de la complicada situació social de Salt per obtenir càrrecs. No importa gens sacrificar els ponts que s’hagin pogut crear, no importa tirar per terra la feina que algunes persones han fet i estant fent, no importa escampar falsedats, manipular i generar crispació. L’objectiu ja no és la millora del poble sinó la millora personal.

Aquesta moció només és un exemple més de la direcció de la política saltenca que en els propers mesos veurem incrementada.
Per tant, a Salt , ara mateix es poden fer dues coses:
- Ajuntar-se al carro del que sembla la majoria. Deixar que la situació s’agreugi més i més, que es produeixi una fractura social, més problemes de convivència, d’inseguretat,....,. I el dubte en tot cas serà qui aconsegueix aprofitar-se’n a cada moment.
- O bé posar Salt i la millora de la qualitat de vida de la gent com a prioritat a afrontar amb honestedat i coherència.
Aquesta segona opció no ven, però és l’única alternativa. Només esperem que progressivament el poble treballador de Salt vagi desemmascarant als aprofitats i comenci a fer pinya per transformar les coses de veritat.
                                            

No hay comentarios:

Publicar un comentario