domingo, 5 de diciembre de 2010

Comunicat de l'Associació de Veïns del Barri Centre en relació a l'ocupació il.legal de pisos

12/3/2010 


Davant de l’ocupació il•legal i massiva de pisos que es produeix a Salt, des de l’Associació de Veïns del Centre, manifestem la nostra indignació per la tardana i tèbia resposta que des de l’ajuntament s’està donant a aquesta problemàtica tant greu que afecta no només a la convivència entre els veïns de Salt, sinó també a drets fonamentals protegits per la Constitució i les lleis.

És cert que bona part de la problemàtica arranca quan pisos embargats judicialment són retornats a les entitats bancàries i aquestes eviten registrar-los a nom seu per estalviar-se el pagament d’impostos i de taxes, creant un buit legal que és aprofitat pels delinqüents, sovint organitzats en màfies, per ocupar el pis.

És cert que per resoldre totalment aquesta situació cal la implicació de la Generalitat i sobretot del govern espanyol. Però també és cert que l’ajuntament disposa d’instruments per actuar i que durant mesos no ho ha fet.

Xifrem el nombre de pisos ocupats en 108. A aquesta situació no s’hi arriba en un dia ni en un mes. Durant molts mesos hi ha hagut passivitat: enviar una carta a les entitats bancàries per demanar-los que registrin els pisos embargats i facin les denúncies corresponents no és fer pressió, com no ho és sol•licitar ara dia i hora a la fiscalia per parlar d’aquest tema, quan el problema ja ha agafat una magnitut enorme.

El problema de l’ocupació il•legal de pisos a Salt té solució, però requereix una actuació decidida i valenta per part de l’ajuntament, utilitzant les seves competències sense complexos.

Si des de l’ajuntament posen fil a l’agulla, des de l’Associació de Veïns del Barri Centre els oferim la nostra col•laboració per ajudar a resoldre aquest problema greu que afecta tan radicalment a la convivència de la nostra vila.

Francesca Terrón
Presidenta

Lluís Mateu Vergely
Secretari

 

No hay comentarios:

Publicar un comentario