domingo, 15 de mayo de 2011

El PUNT - L'ARU de Salt, gran punt de desacord entre els candidats

El pla de renovació urbana va evidenciar els diferents  models de ciutat entre els sis alcaldables al debat crisi Les mesures  per reactivar l'activitat econòmica va ser un altre dels punts que va  generar més discrepàncies
14/05/11 02:00 - salt - Jordi Nadalemail protegit

Els sis candidats que van participar ahir en el debat a la Coma-Cros Foto: MANEL LLADÓ.
El pla de renovació urbana (ARU) de Salt és el punt que va generar més controvèrsia entre els sis alcaldables que van participar en el debat d'ahir. La candidata del PSC i actual alcaldessa, Iolanda Pineda, va continuar defensant el projecte com a eix vertebrador d'un canvi profund del sector centre de Salt. El candidat de CiU va reiterar també el seu punt de vista, que és que al sector centre li cal un canvi, però que l'ARU anunciat per l'actual equip de govern no és realitzable per falta de diners. Pineda li va respondre que “és possible obtenir aquests recursos”, i va retreure a Torramadé que pensés que en el seu moment calia endeutar-se pel pla de barris de Salt i ara no vulgui fer-ho per l'ARU. El candidat d'ERC, Josep Soler, va assegurar que continua sent favorable al pla ARU tal com es va dissenyar, però va fer autocrítica per dir que potser no es va anunciar en el moment que s'hauria d'haver fet. Ferran Burch, alcaldable d'Independents per Salt (IPS) va criticar el model de desenvolupament que s'ha seguit fins ara, i va proposar-ne un de nou que garanteixi una millor qualitat de vida als veïns. Pel nou candidat del PP, Felip Gil, “cal parar l'ARU perquè la part econòmica no és viable”. La qüestió econòmica és un altre dels temes tractats ahir que va enfrontar més als partits. Torramadé va continuar insistint en la necessitat de desenvolupar de seguida el sector Vallvera-Sitjà i tota la façana de l'autopista. Va dir que “Salt ha de ser la porta d'entrada de Girona, no el seu quarto traster”. Pineda va resumir la feina que ha fet i vol continuar fent el seu govern a través de l'oficina de promoció econòmica i amb polítiques per combatre l'atur. L'alcaldable del PP va proposar que es donin facilitats a empreses industrials perquè s'instal·lin a Salt, mentre que el candidat d'Independents per Salt va dir que el seu grup creu que l'activitat econòmica ha d'anar lligada al territori. Va afegir que no s'han de potenciar només zones pendents de desenvolupar, sinó també l'activitat econòmica dins del nucli urbà.

Poques ganes de debatre


El debat que van mantenir ahir sis dels candidats a l'alcaldia de Salt va ser molt diferent del cara a cara que Iolanda Pineda (PSC) i Jaume Torramadé (CiU) van fer el dia abans. Les propostes i els discursos van ser molt semblants als expressats el dia abans i, en conjunt, cap dels sis va buscar un debat obert a la rèplica i a la contrarèplica, i amb un cert apassionament. De fet, s'hi va veure un cert cansament o indiferència (en algun cas gairebé absoluta) respecte al que deien els altres. El debat va consistir, en bona part, a una exposició de les propostes i idees de cadascú. I, molt puntualment, a alguna rèplica que gairebé mai va ser resposta. El més replicat va ser el candidat d'ICV-EUiA, i ho va ser per part de tots els altres alcaldables. La conclusió positiva de tot plegat és que van poder parlar (alguns segurament no tan com haurien volgut) i exposar els seus punts de vista al públic, que, aquest sí, va demostrar una mica més d'apassionament que els candidats.
Darrera actualització ( Dissabte, 14 de maig del 2011 02:24 )

No hay comentarios:

Publicar un comentario