sábado, 14 de mayo de 2011

DIARI DE GIRONA - L´ARU i la seguretat a Salt marquen el cara a cara entre Pineda (PSC) i Torramadé (CiU)


alt
La cap de llista del PSC, Iolanda Pineda, i el de CiU, Jaume Torramadé.
aniol resclosa
Els dos candidats mostren divergències en gairebé tots els temes i només coincideixen en l'escolarització fora la localitat
JORDI VERA | SALT
Els enfrontaments sobre el projecte de l'Àrea de Renovació Urbana del centre, conegut com l'ARU, i la construcció de les comissaries de policia al municipi van marcar el cara a cara organitzat per la SER entre els caps de llista del PSC, Iolanda Pineda, i CiU, Jaume Torramadé, a l'Ajuntament de Salt. Aquests, però, no van ser els únics punts de discrepància, ja que els dos candidats van tenir topades en gairebé totes les qüestions. A les acaballes del debat, a més, Pineda va destacar que es faria molt difícil pactar amb el cap de llista convergent, ja que està imputat per un tema urbanístic de quan era alcalde. I Torramadé li va retreure que utilitzés aquesta qüestió en campanya i, fins i tot, que n'hagi fet el seu "eix".
Els dos principals candidats a ocupar l'alcaldia de Salt es van enfrontar ahir en un cara a cara en què van evidenciar que divergeixen en gairebé tots els temes que fan referència a la política municipal. Els principals xocs entre els dos alcaldables es van produir quan van parlar de l'ARU, el gran projecte impulsat per l'actual alcaldessa, Iolanda Pineda, que preveu enderrocar fins a 600 pisos del centre de la localitat amb un cost total entre les diferents administracions implicades d'uns 200 milions d'euros i que ha de servir per esponjar-lo i fer augmentar la qualitat de vida en aquest barri. Pineda va defensar el projecte afirmant que és "profundament necessari" i que trencarà l'"espiral de degradació" d'aquest sector. "L'objectiu és clar, que tothom visqui millor a casa seva", va afirmar.
Per la seva part, Torramadé va defensar que el pla no és viable per l'elevat cost que representa, tot i que es va mostrar a favor de fer una remodelació del centre, però no en els termes proposats per Pineda. "Les solucions a part de ser necessàries han de ser possibles", va afirmar el cap de llista de CiU, que va titllar el projecte de "suflé". Va anunciar, a més, que farà una consulta a la ciutadania perquè decideixi sobre el projecte. Una proposta que Pineda va recollir per afirmar que "la consulta és el proper 22 de maig". Finalment, en aquesta qüestió Torramadé va retreure que el projectes'anunciés a la premsa, perquè ha fet caure el preu de tots els pisos del centre, implicats o no en el pla.
L'altra qüestió que va enfrontar els candidats va ser la construcció de les comissaries de policia al municipi. Mentre Pineda defensa la creació de dues comissaries, una de policia local -que ja està en marxa- i la comissaria regional dels Mossos d'Esquadra conjunta amb una de districte; Torramadé proposa una sola comissaria, que contingui la de districte dels Mossos i la policia local. Segons Torramadé, la solució no és tenir la seu regional, sinó comptar amb agents que recorrin els carrers. En aquest sentit, va proposar augmentar la plantilla de la Policia Local fins a 65 agents i que la comissaria de districte tingui un mínim de 50 mossos. Pineda va respondre: "Jo no vull 50 mossos, en vull 600", en referència a la gran quantitat d'agents que arribarien al municipi amb la comissaria regional, tot i que Torramadé va puntualitzar que aquests policies no serien per a Salt. Segons Pineda, amb les dues comissaries els agents podrien estar a menys de tres minuts de qualsevol punt de Salt.
Els alcaldables també van topar en temes urbanístics, com les diferents visions sobre la Gassol, la zona de Mas Marroc o la modificació del pla general al Vallvera-Sitjar.
L'únic punt de trobada entre Pineda i Torramadé va ser apostar per l'escolarització fora de la població per evitar les altes concentracions d'alumnes immigrants, tot i que el cap de llista convergent va retreure a la socialista que porti la qüestió al programa, però no l'hagi impulsat en aquest mandat. I va recordar que era una aposta seva feta el 2004.
Al final del debat, es va parlar sobre els possibles pactes i Pineda va assegurar que veuria molt difícil un acord amb el cap de llista convergent, ja que aquest està imputat per un afer urbanístic de l'època en què era alcalde. "Desitjo a l'alcaldessa que mai li passi el que m'ha passat a mi", va respondre Torramadé i va afegir que sembla que ?oblidi la presumpció d'innocència.
Diari de Girona

 facebook twitter blog you tubemyspace







 

No hay comentarios:

Publicar un comentario