domingo, 15 de enero de 2012

PUNT DIARI - Replantejar l'ARU

Salt ha de fer ajustos de 800.000 euros negatius en els comptes del 2010

La xifra surt d'un estudi encarregat pel nou equip de govern per conèixer “la situació econòmica real”

No es renuncia a cobrar la part de l'Estat per l'ARU

Façanes d'un dels blocs de pisos del grup Sant Jaume, dins d'un dels sectors afectats per l'ARU Foto: EL PUNT AVUI.
El govern de CiU a Salt va presentar ahir els resultats d'un estudi econòmic encarregat al Xaloc per conèixer “la situació real” de les finances del consistori.
Una de les principals conclusions que es desprenen de l'estudi és la necessitat d'efectuar ajustos per valor de 800.000 euros negatius en els comptes del 2010. Segons el tinent d'alcalde i regidor d'hisenda, Albert Casellas, són bàsicament diferències en criteris comptables. Casellas va explicar el cas de subvencions que es van imputar quan es va adjudicar, i no en el moment de cobrar-les realment.
Una altra dada que canvia significativament respecte a les que es tenien com a bones és l'endeutament. Segons Xaloc, l'endeutament de l'Ajuntament de Salt és del 107,36%, i no del 100,72% com s'havia calculat.
Segons el govern, aquestes noves xifres condicionara de manera “important” el pressupost del 2012, que es preveu poder tenir enllestit al febrer. Una altra mesura serà l'elaboració d'un nou pla de sanejament per fer front a la situació, ja que l'actual pla no s'està complint. Segons l'alcalde, Jaume Torramadé, “no es complien els ingressos que l'anterior govern pressupostava, però sí que s'executava tota la despesa”.
Replantejar l'ARU
A més, Torramadé va reiterar la incapacitat de Salt per posar els diners a què s'havia compromès per l'execució del pla de renovació urbana (ARU). L'alcalde diu que el pla “s'ha de replantejar” però que treballen perquè l'Estat aporti igualment els vuit milions i mig d'euros que havia d'aportar: “Cal convèncer-los de que nosaltres no podem posar-hi la nostra part, i esperar que tinguin el gest de fer l'aportació que havien de fer.” Torramadé admet que “és complicat” que l'Estat els acabi aportant, però manté que té aquesta aspiració i que continuaran treballant perquè es concreti.
facebook twitter blog you tubemyspace    

No hay comentarios:

Publicar un comentario