domingo, 20 de enero de 2013

Comunicat de les Associacions de veïns de Salt sobre Locals de Culte



Les Associacions de veïns de Salt, Consell de presidents de Salt, Moviment Anti-ARU, Associació de comerciants Francesc Macià-zona centre, Associació de veïns La Massana, Associació de veïns del barri dels Escriptors, i l'Associació de veïns dels barris Esteve Vila a Francesc Macià del Barri Centre, volen puntualitzar les declaracions fetes per la Sra. Rosa Pòrtulas, regidora de l'Ajuntament de Salt, publicat en diferents mitjans de comunicació en referència a  "Salt desestima les al·legacions veïnals contra la nova ordenació del centres de culte”:
1. - Totes les Associacions varem presentar al · legacions i a data d'avui dia 19 de gener no s’han posat en contacte ni  la Sra. Portulas ni ningú de l'equip de govern amb nosaltres, ni verbalment ni per escrit, és per això que no és cert que diguin que han contectat amb nosaltres.

2. -  En referència a que l’Ajuntament desestimarà totes les demandes argumentant que es tracten d’apreciacions no argumentades” que responen a “ actituds de rebuig social i cultural envers la població immigrada”, dir-li que això és fer demagògia barata i demostra que no tenen la més mínima idea ni el més mínim interès en saber quines són  les activitats i el treball que fan les Associacions de veïns. La nostre motivació es centra prioritàriament en  incentivar la convivència i la cohesió social, és per això que la convidem a consultar els diferents canals de comunicació que disposen les Associacions i podrà comprovar de quina manera contribuïm per que la cohesió social sigui una realitat a Salt:


 No ho dubti  que  podríem fer més per a Salt i  els nostres barris, i tant!, si  vostè i el seu  equip de govern ens tinguessin en compte. Cosa que queda demostrat que no és així. Vostès saben que unes de les reivindicacions que constantment fem és la necessitat de poder comptar amb un centre cívic i social, on pugéssim treballar la tant necessitada cohesió social que vostè en parla.

3.- No li consentim a vostè ni al seu equip de govern que ens diguin que nosaltres afavorim el rebuig social i cultural, és un insult per totes aquelles persones que treballem d’una manera desinteressada i altruista amb una finalitat molt concreta, el bé del nostre barri i el dels nostres veïns i veïnes. Tot el contrari que vostès, ja que no ens han tingut en compte a l’hora de parlar e intentar entre tots plegats trobar la manera més idònia per tothom.

4.- Referent a què el consistori sí que ha acceptat, a proposta d'Independents per Salt, excloure tres grups de vivendes de la normativa -el Grup Verge Maria, al carrer Àngel Guimerà; el Grup Sant Jaume, situat davant de l'Ajuntament; i el Grup Sant Cugat, a l'avinguda dels Països Catalans, estan enganyant de nou als ciutadans de Salt ja que tothom sap que en aquestes zones no tenen locals comercials, només garatges.

La regidora Rosa Pòrtulas explica que la Proposta del govern local és purament de "caràcter Tècnic" i que no han volgut utilitzar aquest tema per fer política, Sra. Portulas a qui vol enganyar...? des del moment que diferents entitats veïnals, socials i comerciants que presenten al·legacions adjuntant més de 1500 signatures de veïns i veïnes i no reben resposta, això en tot cas, és fer política no democràtica.
 Sra. Portolés, que volen amagar?. A que tenen por?. No serà que els possibles vots procedents d’aquest col·lectius passa per davant de prioritzar la convivència i la cohesió social de Salt.

Només ens resta dir-li  que amb les seves actituds estant contribuint a la guetització dels nostres barris, són vostès els primers que  excloent-hi zones concretes del Municipi fan malmetre la tant necessitada cohesió social. La del Municipi de Salt.





                


No hay comentarios:

Publicar un comentario