domingo, 10 de abril de 2011

TOT SALT - El FC Barcelona impulsa a Salt un Projecte pioner per fomentar el diàleg a través del Futbol

Quina pena, si ens volen ajudar que muntin " La Masia 2" per que si venen a treballar com ONG, es que estem molt cardats , oi??



La iniciativa tindrà com a principals beneficiaris infants i joves

El FC Barcelona, a través de la seva fundació, impulsarà a Salt el projecte pioner ‘Futbol3’ per fomentar el diàleg i la reeducació a través del futbol. La iniciativa, que també es portarà a terme a Vic i Manlleu, tindrà com a principals beneficiaris infants i joves.

El president del FC Barcelona, Sandro Rosell, ha presentat aquest migdia el projecte en un acte al Camp Nou acompanyat de l’Alcaldessa de Salt, Iolanda Pineda. ‘Futbol3’, pioner a Catalunya i a l’Estat, és una iniciativa d’èxit que ja s’ha portat a terme en altres experiències a Colòmbia i Alemanya amb molt bons resultats. L’objectiu és posar en pràctica un mètode innovador per reeducar a través de l’esport.

Durant dos mesos, es treballarà amb grups de joves de Salt qüestions com la convivència, la discriminació o el gènere a través de l’esport. Els beneficiaris del projecte seran grups de nens i joves d’entre 10 i 16 anys.

A cada municipi, serà una entitat que ja treballa en el territori la que introduirà la metodologia de ‘Futbol3’ en les seves activitats amb el suport i l’assessorament del FC Barcelona.

‘Futbol3’ es basa en el diàleg amb la finalitat que els jugadors i jugadores entrin en una relació de respecte i enteniment mutu, a més d’adquirir confiança en ells mateixos i sentit de responsabilitat. Abans i després del partit, es faran debats entre els participants sobre les regles del joc, però també de temes socials rellevants com ara la ciutadania, la discriminació o la salut.

Algunes de les premisses establertes per la metodologia proposada per la Fundació FC Barcelona són, entre altres, l’obligatorietat del joc net i el foment del paper de la dona en l’esport.

L’Alcaldessa de Salt, Iolanda Pineda, ha destacat que “és un orgull que el FC Barcelona hagi escollit Salt per portar endavant un projecte que vol inculcar valors d’esportivitat, de convivència o de fair play” i ha afegit que “aquests valors són els que faran possible una millor convivència, no només a Salt sinó a tot el país”.

Iolanda Pineda ha felicitat el FC Barcelona per aquesta iniciativa i ha traslladat aquesta felicitació “a tots els saltencs i saltenques que seran beneficiaris de la iniciativa”. L’Alcaldessa ha assegurat que “esperem que aquesta sigui la primera de moltes col•laboracions de l’Ajuntament de Salt amb una entitat tant important per al país com és el Barça i amb tant prestigi internacional” i ha destacat que “el Barça és un referent per al país i pel seu esforç i per la seva dedicació i qualitat humana molts dels seus jugadors són un referent per als saltencs i saltenques”.

Salt, 7 d’abril de 2011

 

No hay comentarios:

Publicar un comentario